Vuonna 1977 pahaa-aavistamattomat britit saivat nähdä AC/DC:n koko hurjuudessaan – katso esitys uljaalla 4K-kuvalaadulla

12.10.2022 11:43

Nyt muuten lähtee. Youtubesta löytyy monenlaisia kiinnostavia asioita, ja yksi hard rockin ystävien silmissä kiinnostavimmista on epäilemättä tämä AC/DC-livetallenne vuodelta 1977. Esitys ei nimittäin ole mikään suttuinen bootleg-pätkä vaan BBC:n huolella taltioima ja nyttemmin 4K-kuvalaadulle päivitetty keikkavideo. Katso alempaa.

Classic Rockin mukaan video taltioitiin, kun AC/DC oli Let There Be Rockin jälkeen kiertueella Isossa-Britanniassa ja BBC pyysi yhtyettä esiintymään Lontoon Golders Green Hippodromeen, missä äänitettiin yleisradioyhtiön Sight and Sound in Concert -ohjelmaa. The Sensational Alex Harvey Band oli perunut esiintymisensä, ja sopivasti maassa ollut australialaisyhtye tuntui hyvältä korvaajalta.

Ilmeisesti AC/DC:n ulosanti oli kuitenkin liian kovakouraista brittien korville, sillä kuvattua ohjelmaa ei esitetty televisiossa. Osia siitä julkaistiin myöhemmin AC/DC:n livetallenteilla, ja nyt show on sitten Youtubessa kaiken kansan nähtävänä. Siispä katso alta, millaisessa keikkakunnossa orkesteri oli Bon Scott -aikakautensa kulta-aikoina. Kovaa on ajo, täytyy sanoa!

Lisää luettavaa