War-basisti ja perustajajäsen Morris ”B.B.” Dickerson, 71, on kuollut

Dickerson muistetaan erityisesti ikonisesta Low Rider -bassolinjastaan.

Funk rock- yhtye Warin perustajajäseniin kuulunut basisti Morris ”B.B.” Dickerson on kuollut. Dickersonin lähiomaiset ovat vahvistaneet tiedon Billboard-lehdelle ja kertovat muusikon nukkuneen rauhallisesti pois perjantaina 2. huhtikuuta. Dickerson menehtyi 71-vuotiaana sairaalassa kärsittyään pitkään sairaudesta, jota ei ole kerrottu julkisuuteen.

12-vuotiaana bassonsoiton aloittanut Dickerson oli yksi vuonna 1969 perustetun rockia, funkia, jazzia, r&b:tä, latinomusiikkia, psykedeliaa ja reggaeta yhteen sulattaneen Warin alkuperäisjäsenistä. Hän oli myös mukana Warin esiasteessa The Creatorsissa yhdessä Howard E. Scottin, Harold Brownin, Charles Millerin ja Lonnie Jordanin kanssa. Dickerson oli iso osa bändin soundia ja oli myös mukana säveltämässä useita hittikappaleita kuten The Cisco Kid, Why Can’t We Be Friends, Summer sekä ikonisesta bassokuviostaan tunnettu Low Rider. Dickerson toimi myös laulajana ja hänen ääntään voi kuulla esimerkiksi The World Is A Ghetto -kappaleella.

Dickerson lähti War-yhtyeestä vuonna 1979 kesken The Music Band -albumin äänitysten. Hänen soittoaan kuullaan vielä osalla albumin kappaleista. Hän oli myöhemmin urallaan mukana 1990-luvulla aktivoituneessa Lowrider Band -yhtyeessä, joka koostui muistakin Warin alkuperäisjäsenistä.