Jazzin huiput valtaavat Helsingin — Kahdeksanpäiväinen We Jazz -festivaali on entistäkin laajempi

We Jazz -festivaalilla kuullaan jazzia koko laajuudessaan.
14.9.2022 12:13

We Jazz -festivaali järjestetään kahdeksanpäiväisenä Helsingissä 27.11.–4.12. Useita esiintyjiä kuullaan ensi kertaa Suomessa ja osalle esiintyjistä kyseessä on peräti livedebyytti. Tapahtuman pyrkimyksenä on olla ihmisiä yhteen tuova, uutta energiaa antava positiivinen voima, kertoo festivaalin taiteellinen johtaja Matti Nives.

We Jazz -festivaali on vuonna 2013 ensimmäistä kertaa järjestetty tapahtuma, jonka tavoitteena on esitellä aikansa parasta jazzmusiikkia. Esiintymässä on sekä suomalaisia että ulkomaalaisia artisteja. Luvassa on esimerkiksi newyorkilaisen Ka Bairdin viidelle päivälle levittäytyvä kokonaisuus.

— We Jazz 2022 on tähän astisista festivaaleistamme ohjelmallisesti laajin ja kansainvälisin. Kahdeksan päivän aikana on mahdollista kokea, millaista jazzia meillä ja maailmalla tällä hetkellä tehdään ja kurkistaa musiikin lähitulevaisuuteen. Festivaalin rytmitys virtaa alkuviikon yksittäisistä keikkatärpeistä viikonlopun koko illan koonteihin Suvilahdessa. Korjaamon tilat ovat ensi kertaa koko laajudessaan festivaalikäytössä We Jazzin aikana. Perjantain ja lauantain ”maraton” -illat ovat hyviä täkyjä erityisesti maistelumenu-tyyppisestä lähestymisestä kiinnostuneille. Ohjelmasta voi nostaa monia tarinoita ja teemme niin syksyn mittaan esimerkiksi We Jazzin sosiaalisen median kanavissa, Nives kertoo tämän vuoden festivaalitarjonnasta.

Järjestyksessään yhdeksännen We Jazz -tapahtuman liput tulevat myyntiin Tiketin toimipisteissä 14. syyskuuta kello 9. 

Keikkoja ja tapahtumaa järjestetään seuraavissa paikoissa:

Aleksanterin teatteriGLO Hotel ArtG LivelabHarju 8KalliosaliKorjaamoPeloton Cycling EaterySuvilahti (Mittarikorjaamo, Magito & Tiivistämö)+ salainen keikkapaikka

Lue lisää artisteista ja tapahtumasta täältä.

Lisää luettavaa