We Jazz -festivaali valtaa Helsingin loppuvuodesta – valtaosa tapahtuman ohjelmasta julki

20.9.2023 13:19

We Jazz -festivaali järjestetään Helsingissä 26.11.–3.12. Kahdeksanpäiväinen festari tuo Suomeen komean kavalkadin kansainvälisillä pelikentillä operoivia jazzmuusikoita, ja monia näistä kuullaan ensi kertaa maassamme. Esiintymislavoille nousee myös lukuisia ensi kertaa missään julkisesti esiintyviä yhtyeitä.

”We Jazz jatkaa seikkailuaan inspiroivan jazzmusiikin parissa. Festivaalillemme ominaiseen tapaan useat esiintyjistä ovat yleisölle entuudestaan tuntemattomia. Se avaa mahdollisuuden uuden löytämiseen ja yllättymiseen, hetkessä elämiseen ja aitoon läsnäoloon. Ilman tarkkoja ennakko-odotuksia voi löytää jotain voimakasta, jota ei edes tiennyt kaipaavansa”, festivaalin taiteellinen johtaja Matti Nives kertoo tiedotteessa.

Nostoina nyt julkistetusta esiintyjäkaartista voidaan poimia norjalaisrumpali Gard Nilssenin 17-henkinen Supersonic Orchestra, joka tuo yhteen uuden sukupolven aktiivisimpia norjalaisia ja ruotsalaisia muusikoita, brooklyniläisen saksofonistin Jonah Parzen-Johnsonin kotikonsertit, joihin haetaan syksyn aikana asuntoja Helsingistä, Teppo Mäkysen luotsaaman The Stance Brothersin sekä saksofonisti Timo Lassyn ja haitaristi Niko Kumpuvaaran uuden duo-kokoonpanon. Vapaan jazzin esitaistelijoihin kuuluva Mats Gustafsson puolestaan kuratoi festivaalin kanssa sarjan myöhemmin julkistettavia sooloesityksiä ja esittelee tuoreen triokokoonpanonsa If A Name.

Valtaosa We Jazzin ohjelmasta on nyt julkaistu tapahtuman nettisivuilla. Luvassa on vielä lisäyksiä syksyn mittaan. Esiintyjät aakkosjärjestyksessä:
Anni Kiviniemi Trio
Borderlands Trio
Emma Salokoski & Ilmiliekki Quartet
Eskola/Puolitaival/Seppä/Mäkynen Quartet
Gard Nilssen’s Supersonic Orchestra
If A Name
Jan Jelinek & Sven-Åke Johansson
Jonah Parzen-Johnson You’re Never Really Alone
Kenneth Jimenez Quartet
Kiri Ra!
Magnetia Orkesteri
Mauricio Takara & Carla Boregas
Mats Gustafsson Presents: Solos For Frippe
Phardah
Timo Lassy & Niko Kumpuvaara
The Stance Brothers
Topias Tiheäsalo
Valtteri Laurell Nonet
We Jazz DJ’s
+ salakeikka

Festivaalin tapahtumapaikat:
G Livelab
Harju 8
Kahvila Sävy
Kalliosali
Kulttuuritehdas Korjaamo
Kuudes Linja
Peloton Cycling Eatery
Radisson RED
Solo Sokos Hotel Torni
+ salainen keikkapaikka
+ kotikonsertit

Soundia julkaiseva Pop Media -kustantamo on We Jazzin virallinen yhteistyökumppani.

Lisää luettavaa