Within Temptationin Sharon Den Adel: ”Emme ole koskaan kilpailleet Tarja Turusen kanssa”

https://www.youtube.com/watch?v=V1Kn4wKliHA

Within Temptation -keulakuva Sharon Den Adel piipahti jutustelemassa Heavy New Yorkille ennen yhtyeen alkuvuodesta soittamaa keikkaa New Yorkin PlayStation Theaterissa.

Haastattelun puheenaiheet vaihtelivat sanoittamisen jalosta taidosta klassisen laulun ja metallimusiikin yhdistämiseen, mutta erityisen mielenkiintoista knoppia tuli ilmi, kun keskustelu siirtyi hollantilaisyhtyeen tapaan hyödyntää duettolaulua joissain kappaleissaan.

Kun Den Adelilta kysyttiin, onko yhteistyö Papa Roashin Jacoby Shaddixin ja ex-Nightwish-solisti Tarja Turusen auttanut häntä uusien asioiden oppimisessa, laulajatar päätyi ruotimaan suhdettaan Turuseen hieman tarkemmin.

”Kysyin heitä sillä ajatuksella, että he voivat lisätä väriä johon en itse pysty tai heillä on jotakin erityistä tarjottavanaan kappaleen tarpeisiin”, Den Adel kertoo. ”Tutkailemme aina kappaletta ja mietimme: ’Okei, mitä tarvitsemme jos aiomme tehdä dueton? Minkälaista tunnelmaa tai minkätyyppistä sävyä voisimme kaivata tähän kappaleeseen?’ Sitten kysyt tiettyjä tyyppejä, jotka kykenevät siihen. Tarjan kohdalla oli ainoa poikkeus [kappaleessa Paradise (What About Us?)]. Tarja oli mukana enemmänkin siksi, että ihmiset näkivät välillämme jonkinlaista kilpailua, jota ei ollut olemassa. Sanat kertovat paratiisista, joten se näyttää ihmisille ettei välillämme ole kilpailua. Emme olleet koskaan edes tavanneet ennen kappaleen äänitystä. Tunsimme tietenkin toisemme nimeltä ja toistemme bändit, mutta emme olleet aiemmin tavanneet ja jutelleet. Xzibitin [joka oli mukana Hydra-albumilla] kohdalla kyse oli siitä, että hän oli niin eri maailmasta kuin me. En voisi koskaan tehdä samaa kuin hän. Opin häneltä itse asiassa hyvinkin paljon.”

Voit katsoa haastattelun kokonaisuudessaan yltä.