Yhdysvaltain keikkaturmasta nostettiin syytteitä – räppäreitä ja järjestäjiä syytetään välinpitämättömyydestä

8.11.2021 09:33

Yhdysvaltain Houstonissa koettiin perjantaina harvinaisen synkkä tapaturma, kun kahdeksan ihmistä kuoli räppäri Travis Scottin keikalla Astroworld-festareilla. Tapahtumat riistäytyivät käsistä, kun tuhannet ihmiset alkoivat tungeksia Scottin keikan aikana lähemmäs lavaa. Kuolleiden lisäksi useita satoja loukkaantui.

Nyt Consequence uutisoi, että tapahtumien vuoksi on nostettu ensimmäiset syytteet. Kaksi festivaalissa loukkaantunutta katsojaa syyttää erillisissä syytteissä Scottia ja tapahtumajärjestäjä Live Nationia puutteellisista järjestelyistä ja välinpitämättömyydestä. Travis Scottia ja tämän keikalla vieraillutta Drakea syytetään myös tapahtumien pahentamisesta yleisöä villitsemällä.

”Konsertin turvatoimia ei suunniteltu asianmukaisesti. Sen sijaan syytetyt jättivät tietoisesti huomioimatta katsojille aiheutuneen vaaran, ja joissain tapauksissa he rohkaisivat ja yllyttivät vaarallista käyttäytymistä”, toisessa syytteessä sanotaan.

”NRG Stadiumin tapahtumille ei ole mitään selityksiä. Kaikki viittaa siihen, että esiintyjät ja järjestäjät olivat tietoisia paitsi yleisön levottomuudesta myös siitä, että loukkaantumisia ja mahdollisia kuolemantapauksia oli sattunut. Silti he laittoivat tuotot katsojien turvallisuuden edelle ja sallivat konsertin jatkumisen”, toisessa mainitaan.

Tutkijat selvittävät yhä, mikä aiheutti yleisössä syttyneen vauhkoontumisen, jonka vuoksi ihmiset joutuivat puserruksiin. Travis Scott kertoi viikonloppuna videoviestissään, ettei ollut tietoinen katsomon tilanteesta kuin vasta keikkansa jälkeen.

Lisää luettavaa