Yhdysvaltain senaattiin mahdollisesti pyrkivää Kid Rockia epäillään vaalilakien rikkomisesta – mieheltä varsin tyly kuitti väitteisiin

Kid Rock kommentoi syytöksiä, sanottaisiinko nyt vaikka, kylmän viileästi kotisivuillaan.
2.9.2017 14:35

Poliittisia vaikuttajia ja heidän tekemisiään vahtiva Common Cause -järjestö on tehnyt valituksen Yhdysvaltain senaattiin (mahdollisesti) pyrkivän muusikko Kid Rockin vaalikampanjasta liittovaltion vaalikomissiolle ja oikeusministeriölle.

Valituksessaan organisaatio pyytää oikeusministeri Jeff Sessionsia ja apulaisoikeuministeri Rod Rosensteinia tutkimaan, onko Kid Rock rikkonut vaalilakeja esiintyessään senaattiehdokkaana ilman ehdokkuutensa rekisteröimistä. Mies ei myöskään ole hyväksynyt vaaliraharajoituksia tai paljastanut rahoituslähteitään julkisesti. Rockin levy-yhtiö Warner Bros. on myöskin sotkeutunut mukaan valitukseen, sillä se kauppaa Kid Rock for Senate  -teematuotteita verkkosivuillaan.

”Johtuen hänen valituksessa dokumentoiduista aktiviteeteistaan, ei voida väittää, että hän vain kokeilisi kysyntää kampanjalleen ja olisi siten vapaa varsinaisten kandidaattien vaatimuksista”, Common Causen Paul S. Ryan sanoo. ”Hän on ehdokas ja siten velvoitettu noudattamaan samoja sääntöjä ja läpinäkyvyyttä kuin kaikki muutkin liittovaltion virkaa hakevat.”

Kid Rockin vastausta syytöksiin ei tarvinnut kauaa vartoa, sillä mies otti kohuun kantaa varsin suorasukaisella tavalla verkkosivuillaan eilen julkaisemallaan viestillä: ”Olen alkanut nähdä harhaanjohtavia feikkiuutisia siitä, kuinka olen rikkonut vaalilakeja”, mies aloittaa. ”Numero yksi, en ole edelleenkään virallisesti julkistanut ehdokkuuttani. Numero kaksi, katsokaa kohta yksi ja vetäkää k*teen.”

Noniin.

Lisää luettavaa