Yksi vuoden parhaista biiseistä tuli julki vasta joulukuussa – Radiopuhelimet murskaa jälleen kaiken vastarinnan

https://youtu.be/g4hgsGQJFrU

Aijai, kyllä nyt kelpaa. Sähköpostiin ilmaantui juuri tiedote Radiopuhelimien tulevasta 15. albumista, ja saman tien tuli kuultavaksi uusi single. Tarkasta Jeesus Kristus ja ateisti yläpuolelta, törkeän kova biisihän tuo on. B-osan kitarariffi nostattaa hikeä otsalle jo läppärin kaiuttimistakin kuunneltuna. Hyvä!

Mitä loppulevyyn tulee, kokonaisuuden nimi on Kosminen tiedottomuus ja se julkaistaan 14. helmikuuta. Yhtye keskittyi tällä kertaa ytimekkyyteen – ”haahuilut on haahuiltu ja häröilyt häröilty”, tiedotteessa lukee.

Kosminen tiedottomuus -albumilla kuullaan muun muassa rock’n’rollia, diskoa, hysteeristä musiikkiteatteria, Velvet Undergroundista innoittunutta hakkausta ja eräänlaista fuusiojazzfunkia. Jopa pikahevi vilahtaa, toki tarvittavan ei-mahtipontisessa muodossa”, levy-yhtiö lupailee. Kaiken lisäksi tarjolla on ensi kertaa Radiopuhelimien historiassa pianoballadi ja jopa a cappella -esitys.

Alla vielä levyn kappalelistaus. Levyn ”soitonvalvojana” toimi Riku Mattila, miksaus on Mikko Karmilan ja Jarno Mällisen käsialaa.
1. Uusi mahdollisuus (säv. Mällinen / san. Mäki)
2. Lappajärvi -75 (säv. & san. Mällinen)
3. Naapurit (säv. Mällinen, Katz, Mäki / san. Mäki)
4. Hailuoto 2 (säv. & san. Mällinen)
5. Vankifarmilla (säv. & san. Mällinen)
6. Vanhus ja piru (säv. Mällinen / san. Mäki)
7. Oma tie (säv. Mällinen / san. Mäki)
8. Yhtiön mies (säv. & san. Mällinen)
9. Jeesus Kristus ja ateisti (säv. Mällinen, Mäki / san. Juha Hurme)
10. Supertietoisuus (säv. & san. Mällinen)
11. Vankifarmilla 2 (säv. Mällinen, Katz, Mäki / san. Mällinen)