Yleisö sai äänestää rakkainta Iron Maiden -biisiä – The Trooper jäi listalla kolmanneksi

Jana Blomqvist

Yhdysvaltalainen Revolver-lehti on kasvanut 2000-luvulla varsin vaikutusvaltaiseksi metallimediaksi. Niinpä kun lehti kysyi hiljattain lukijoiltaan, mikä on kaikkien aikojen paras Iron Maidenin kappale, voi äänestystuloksen olettaa antavan jonkinlaista kuvaa ainakin yhdysvaltalaiskuulijoiden konsensuksesta. Siis mikä biisi vei voiton?

Listauksen viiden kärki on täynnä klassikkobiisejä, mutta järjestys on hivenen yllättävä. Viidenneksi äänestettiin Fear of the Dark, neljänneksi Rime of the Ancient Mariner, kolmanneksi The Trooper (jonka olisi kuvitellut nappaavan kärkipaikan nimiinsä), toiseksi Wasted Years ja ykköseksi – tadaa! – Hallowed Be Thy Name. Näin se nyt meni tällä kertaa!

Lue lehden tarkemmat analyysit tuloksesta täältä. Hallowed Be Thy Name oli tunnetusti taannoin kohun keskipisteenä, kun Maidenin syytettiin napanneen osia sen sanoituksesta toiselta yhtyeeltä. Kohu pakotti bändin jättämään fanisuosikin pitkäksi aikaa pois keikkasetistään, mutta riidan sopimisen jälkeen se on palannut taas ohjelmistoon. Tästä saagasta voi lukea lisää esimerkiksi täältä.