Yö-yhtyeen ex-kitaristi muistelee Tamperelaisessa, kuinka yhtye pelasti tv-keikkansa laulajan sammuttua ennen aikojaan

Aikaa ennen Yö-yhtyeen yläkuvassakin poseeraavaa viimeisintä kokoonpanoa, yhtyeessä musisoi äänittäjänäkin kunnostaunut Jani Viitanen. Mies muisteli yhtyeen menneitä villimpiä vuosia Tamperelaisessa kertomassa muun muassa tarinan siitä, kuinka bändi päätyi coveroimaan Hurriganesia laulajan sammahdettua sohvalle ennen h-hetkeä.

Bändin oli tarkoitus esiintyä TV1:n Lista-ohjelmassa 90-luvun loppupuolella juuri julkaistun kokoelmalevyn tiimoilta. Nykyisin raitis laulaja Olli Lindholm oli kuitenkin ehtinyt nauttimaan sen verran tukevasti erinäisiä alholipitoisia virkistysjuomia, ettei esiintymisestä olisi tullut mitään.

”Olli joi silloin viimeisiä viinojaan tässä elämässä. Hän muistelee, että on jäänyt dokaamaan Hotelli Pasilaan. Kyllä hän meidän mukaamme tuli studiolle, mutta nukkui sohvalla”, Viitanen muistelee.

Niinpä orkesteri päätyi tulkitsemaan Hurriganesia Viitasen laulamana ja vetäisi vielä toisena biisinä tuolloisen rumpali Frogleyn laulaman Katujen kuningattaren.

Yön ohjelmamyyjä Jouko Karppanen kertoi myöhemmin improvisoidun esityksen herättäneen yllättävän paljon positiivista kiinnostusta yhtyettä kohtaan.

”Karppaselle oli tullut soittoja, että tekeekö Yö enemmänkin tuollaista coverkeikkaa, ja jos tekee niin mihin hintaan. Bändihän oli sinänsä tuohon aikaan varsin erinomaisessa yhteensoittoiskussa”, Viitanen naureskelee.

Voit käydä lukemassa jutun kokonaisuudessaan täältä.