Demoefekti 4/2014

25.1.2014 12:07

Storyfields

Paramoreen verrattavaa punkpoppia. Samaa soft/loud-dynamiikkaa käytetään tehokkaasti, mutta melodiat eivät vielä ole yhtä korkeaa tasoa. Ihan toimiva biisi Pretty kuitenkin on ja soundi on kohdallaan. Instrumentteja käytetään erittäin hyvällä tyylitajulla. Simppeli biisi saadaan kuulostamaan monipuoliselta varioimalla kitarariffejä ja bassokuvioita. Kertosäkeestä löytyy sopivaa voimaa, mutta tarttuvuutta kaipaisi lisää. Kaikki tarvittava Storyfieldsillä jo on ja se täysosumakin varmasti vielä tulee kunhan biisejä tehdään lisää.

www.facebook.com/storyfieldsband

Lassi Heiskanen

Ylpeästi vainaa lähtee liikenteeseen paljon Leonard Cohenilta kuulostaen, mutta viimeistään kertosäe on selvää suomirockia. Tuo kertosäe onkin erinomainen ja Heiskasen lauluääni on erittäin hyvä. Sovituksista ja soundeista täytyy kuitenkin valittaa. Pianokuviot ja pianon soundi eivät sovi biisiin ja turhan soolon kitarasoundi on aivan kamala. Heiskasen melodiantaju on kuitenkin loistava ja paremmin tuotettuna tämä peittoaisi valtaosan radiossa soivasta suomirockista. Biisi on niin vahva että toimisi pelkistetysti mies ja kitara -meininkinäkin. Toinen vaihtoehto olisi hankkia bändi ympärille.

www.facebook.com/heiskanenlassi

RiverHeart

Kuten biisien Sunshine Rain ja Highway of Love nimistä voi arvata, ovat sanoitukset melko randomit. Jonkinlainen perusrockin ja melodisen heavyn hybridi tämä ilmeisesti on. Miksaus on aika outoa ja vie varsinkin kuulokkeilla kuunneltuna jo muutenkin aika heikoista biiseistä tehon. Hyviä soittajia RiverHeartin miehet ja nainen kuitenkin ovat. Varsinkin kitarasoolot ovat hienoa kuunneltavaa. Jossain on kuitenkin vikaa kun kuunnellessa huomaa odottavansa seuraavaa sooloa. Biiseissä on liian vähän ja sovituksissa liikaa sisältöä.

www.riverheart.fi
www.facebook.com/RiverHeart

 


Soundin Demoefektissä nostetaan viikoittain esiin muutama kiinnostavin demo. Demosetänä toimii Nuutti Heiskala.

Ohjeet demojen lähettämiseen löytyvät täältä.

Lisää luettavaa