Ilmoitus: Porvoon Taidetehdas tuottaa pian festarielämyksiä – FACTORYfest tarjoaa huippukeikkoja kaikilla mausteilla

Sanni, Kuopio Rockcock 2017

Suomalaiset ovat kesätapahtumakansaa, mutta Porvoo on jäänyt toistaiseksi syrjään ilonpidosta. Vaan ei hätää: nyt asiaan saadaan muutos, kun FACTORYfest täyttää Taidetehtaan alueen (Läntinen Aleksanterinkatu 1) kuumilla rytmeillä, maukkaalla ruoalla ja viileillä juomilla.

[ILMOITUS]

Suomalaiset ovat kesätapahtumakansaa, mutta Porvoo on jäänyt toistaiseksi syrjään ilonpidosta. Vaan ei hätää: nyt asiaan saadaan muutos, kun FACTORYfest täyttää Taidetehtaan alueen (Läntinen Aleksanterinkatu 1) kuumilla rytmeillä, maukkaalla ruoalla ja viileillä juomilla.

27.–28.7. järjestettävän FACTORYfestin esiintyjiä ovat muun muassa Sanni, Mikael Gabriel, Von Hertzen Brothers, Disco Ensemble, Mando Diao, Mira Luoti, Vesta ja Atomirotta. Tarjontaa riittää siis rehellisestä rockista trendikkääseen räppiin ja viimeisimpiin pophitteihin.

Rock-osaston esiintyjistä tapahtuman nimekkäimmät kotimaiset bändit lienevät Von Hertzen Brothers, Disco Enselmble ja Atomirotta. Superlahjakkaan veljessarjan johtama Von Hertzen Brothers tekee hyvää vauhtia nimeään tunnetuksi ulkomailla, ja Notkean Rotan tilalle Suomen bändikentälle ilmaantunut Atomirotta puolestaan on ottanut kotimaan keikkalavat suvereenisti haltuunsa.

Suomen parhaaksi livebändiksikin tituleerattu Disco Ensemble lopettaa uransa tänä vuonna, joten nyt on erityisen painava syy lähteä katsomaan, miten kokoonpano käy hittikavalkadinsa läpi.

Disco Ensemblen kesäkeikoissa on katkeransuloinen sivumaku, sillä yhtye on jättämässä pitkän taipaleen jälkeen jäähyväisiä. Vuonna 1996 perustettu, kuusi albumia julkaissut ja Suomen parhaaksi livebändiksikin tituleerattu yhtye lopettaa uransa tänä vuonna, joten nyt on erityisen painava syy lähteä katsomaan, miten kokoonpano käy runsaan hittikavalkadinsa läpi.

Pop-puolella Sanni on lunastanut paikkansa yhtenä 2010-luvun merkittävimmistä artisteista Suomen musiikkikentällä – sekä nuoret että varttuneemmat kuulijat tunnistavat nanosekunnissa sellaiset radiohitit kuin 2080-luvulla, Me ei olla enää me ja kohunpoikasenkin herättänyt parisuhdelaulu Että mitähän vittua.

Oma lukunsa esiintyjäkatraassa on ruotsalainen Mando Diao, joka tuo länsinaapurin indierock-osaamista Porvooseen. Borlängen suosikkiyhtye saapuu Suomeen promotoimaan viime vuonna ilmestynyttä Good Times -albumiaan.

FACTORYfest haluaa olla enemmän kuin pelkkä musiikkifestivaali. Tapahtuma on satsannut viihtyisään miljööseen sekä erityisesti maukkaaseen ruokaan, jonka tarjoaa ravintola Bistro Sinne.

Bistro Sinne vannoo korkealuokkaisen ruoan sekä välittömän palvelun nimeen. Ravontolan tarjonta pohjautuu kotimaisiin, lähellä tuotettuihin raaka-aineisiin sekä suomalaiseen gastronomiaan. Osa kokkien käyttämistä raaka-aineista tuotetaan yrityksen omalla pellolla Ruotsinpyhtäällä sekä ravintolan sisällä viherseinässä.

Heinäkuun lämmössä ei ole montaa kodikkaampaa paikkaa viettää musiikkijuhlaa kuin idyllisen vanhan Porvoon lähettyvillä, vierasvenesatamaa vastapäätä sijaitseva Taidetehdas ruokineen, juomineen ja bändeineen. Lippuja tapahtumaan voi ostaa esimerkiksi festivaalin verkkosivuilta, ja samasta osoitteesta löytyy myös saapumisohjeet kauempaa matkustaville. Tervetuloa mukaan nauttimaan!

[ILMOITUS]