Ilmoitus: Tiesitkö tästä helsinkiläisestä keikkapaikasta? Lavalla eturivin pop- ja rockartisteja

[ILMOITUS]

Helsingin eteläisessä kantakaupungissa sijaitsee keikkapaikka, jossa on tarjolla elävää kotimaista musiikkia joka päivä. Sinun tarvitsee vain astua sisään ja nauttia musiikkimatkasta. Kevään keikkakalenterista löytyy Suomen eturivin artisteja popin ja rockin saralla.

Anssi Kela tunnetaan edelleen parhaiten ensimmäisestä soololevystään. Nummela (2001) on yksi Suomen eniten myydyistä albumeista. Viisinkertaisesti platinarajan rikkonut levy poiki Vain elämää -tähdelle suuret hitit: Mikan faijan BMW, Milla ja Puistossa. Kela ei kuitenkaan ole mikään nostalgia-akti, vaikka tuorein albumikin on nimeltään Nostalgiaa (2015). Levy on soololevy sen kirjaimellisimmassa merkityksessä; Kela on soittanut kaikki instrumentit, säveltänyt, tuottanut ja äänittänyt sen. Kasarivaikutteiselta albumilta huokuu tekemisen ilo ja löytämisen riemu.

Kelan levy-yhtiötoveri Anna Puu on niin ikään platina-artisti. Puun kolme ensimmäistä ovat myyneet platinaa tai tuplaplatinaa. Tuorein albumi, Rakkaudella, Anna Puu (2015), oli virallisella albumilistalla 15 viikkoa ja sinkkubiisi Ota minut tällaisena kuin oon päätyi Napapiirin sankarit 2 -elokuvan tunnusmusiikiksi. Puu nousi julkisuuteen Idols-kilpailusta, ja on uransa aikana palkittu neljällä Emmalla.

Kilpailuista puheen ollen, Softengine on Suomen euroviisuhistorian toiseksi menestynein artisti. Vain kilpailun voittanut Lordi on jättänyt enemmän kilpailijoita taakseen. Tarttuvaa indierockia esittävän seinäjokelaislähtöisen yhtyeen edellinen keikka oli muuten Hartwall Arenalla Hurtsin kanssa. Softengine valmistautuu parhaillaan julkaisemaan seuraajan joulukuussa ilmestyneelle From Earth, from Ashes, from Dust -pienlevylleen.

Aivan Softenginen lailla euroviisuissa ei pärjännyt Krista Siegfrids – luemme tämän kuitenkin oikeusmurhaksi. Siegfrids juonsi tämänvuotisen Uuden musiikin kilpailun ja osallistui Ruotsin euroviisukarsintoihin, eli Melodifestivaleniin. Vaikka voittoa Melodifestivalenissa ei tullutkaan, Faller-kappale on otettu avosylin vastaan ruotsalaisten popmusiikin ystävien parissa, ja kukaties Siegfrids jäisi tekemään uraa länsinaapuriimme.

Mainitsemamme keikkapaikka löytyy Länsisatamasta, Helsingin Jätkäsaaresta ja kantaa nimeä M/S Finlandia. Tutustu matkatarjontaan ja kevään upeaan artistikattaukseen Eckerö Linen kotisivuilta, eckeroline.fi.

[ILMOITUS]