Artisti: Jethro Tull

Ian Anderson ei malta pysyä pois Suomesta – uusia Jethro Tull -keikkoja nähdään jo ensi vuonna

Jethro Tull sai juuri päätökseen kolmen keikan Suomen-rupeamansa, mutta uutta vierailua viritellään jo ensi vuodelle. Progesuuruus esiintyi viikonlopun mittaan Tampereella, Helsingissä ja Turussa, ja yleisössä riitti väkeä siinä määrin, että vuoden kuluttua keikkoja on ohjelmassa neljä kappaletta.

Ian Anderson tuntee sukulaisuutta suomalaisiin: ”Jethro Tullin hauskanpito voi näyttäytyä muille murjottamisena”

Tammikuun lopussa julkaistu The Zealot Gene ei ole vain Jethro Tullin 22. studioalbumi. Se on myös paljon elämää nähneen Ian Andersonin ja hänen yhtyeensä muistutus pysähtyä hetkeksi elämän perusasioiden äärelle. Aki Nuopponen haastatteli Andersonia Soundiin 2/22.

”Haluavatko he, että joku pyyhkii heidän pyllynsäkin?” – Jethro Tullin Ian Anderson läksyttää mukavuudenhaluisia muusikoita

Jethro Tull valmistautuu julkaisemaan ensimmäisen uuden studioalbuminsa 18 vuoteen. Tämä on luonnollisesti saanut Ian Andersonin aktivoitumaan promootiorintamalla, ja hiljattain mies ennätti keskustelemaan kaikenlaisista asioista toimittaja Darren Paltrowitzin podcastissa. Anderson innostui laukomaan juttutuokion aikana melko suoria mielipiteitä kaikenmoisista musiikkialan kommervenkeistä, kuten siitä, missä määrin muusikon sopii operoida kiertueella roudarien ja teknikoiden varassa. Haastattelusta uutisoi myös Blabbermouth.