Artisti: Ramones

Miltä tutut The Beatles-, Ramones- ja RHCP -hitit kuulostaisivat, jos niihin lisättäisiin reippaasti överiä kitaratilutusta? – Noh, melkoisen hämmentäviltä

Englantilainen power metal -sekstetti Dragonforce tunnetaan vauhdikkaista kappaleistaan ja monessakin mielessä äänivallin rajoja koettelivista kitarasooloistaan. Herman Lin ja Sam Totmanin kitarailotulitusta voikin luonnehtia kaikella rakkaudella överiksi, mutta enne kaikkea se istuu orkesterin tyyliin. Mutta mitäpä jos miesten railakas kitarointityyli siirrettäisiin vaikkapa The Beatlesin, Ramonesin ja kumppaneiden kappaleisiin?

Chuck Berry arvioi vuonna 1980 nipun punk-biisejä – mitä rock’n’roll-legenda tuumasi Sex Pistolsista, The Clashista tai Ramonesista?

Tässäpä mielenkiintoinen pala musiikkihistoriaa. Louder Than War -sivusto nosti esille vuonna 1980 Jetlag-nimisessä fanzinessa julkaistun artikkelin, jossa rock’n’rollin suuri mies arvioi tuon ajan uusia bändejä. Berryn kuunneltavaksi annettiin muun muassa Sex Pistolsin, The Clashin, Talking Headsin, Ramonesin ja Joy Divisionin kappaleita.