Tom Waitsista Baddingiin – Jussi Niemen haastatteluista julkaistiin kirja

Naamakirjat-kokoelman julkistustilaisuus Tampereen G Livelabissa 30.8.

Kaikki Soundin lukijat tuntevat Jussi Niemen musiikista laaja-alaisesti, intohimoisesti ja asiantuntevasti kertovat kirjoitukset. Tamperelainen konkaritoimittaja on kirjoittanut Soundiin sen perustamisvuodesta 1975 lähtien, ja kirjoittaa yhä. Matkan varrella Niemen jututettavaksi on päätynyt ällistyttävä valikoima supertähtiä ja marginaalisempia legendoja ympäri maailman.

Nyt on ilmestynyt Niemen Soundiin tekemistä haastatteluista (ja niihin pohjautuvista, 2010-luvulla Soundissa julkaistuista Jussi Niemen naamakirja -palstoista) koottu kirja, josta löytyy vaikuttava – ja erinomaisen viihdyttävä – valikoima Niemen ja artistien kohtaamisia.

Kootut Naamakirjat vol 1. Remix -kirjan (Aviador Kustannus) sivuilla Jussi Niemen kanssa syvällisiin keskusteluihin intoutuvat muun muassa Dr. John, Pekka Pohjola, Badding, Tricky, Iggy Pop, Nico sekä Tom Waits (Niemen tekemä Waits-haastattelu vuodelta 1992 löytyy kokonaisuudessaan Soundin netistä).

Kirjan julkaisua juhlitaan Tampereen upouudessa G Livelabissa perjantaina 30.8. klo 19.30. Ilmaisessa tilaisuudessa Jussi Niemi kertoo kirjasta ja kohtaamisistaan, sekä roots-mestari Jo’ Buddy esittää musiikkia.

G Livelabin perjantai-ilta jatkuu Pekko Käppi & K:H:H:L -yhtyeen keikalla.

Lisätietoja tilaisuudesta Facebookin puolella.