Demoefekti 1/2023

Vuoden ensimmäisessä Demoefektissä Perjantai, Plutoonplaneetta, S.E.R. ja Daze Dolls.
5.1.2023 18:08

PERJANTAI

Oulun Perjantai soittaa kasarihenkistä suomirockia, joka kuitenkin ottaa vaikutteita ulkomaisestakin 80-luvun radio rockista. Viimeistä kertaa on erinomainen sävellys. Melodiat ovat sopivan tarttuvia, mutta kuitenkin omaperäisiä ja kokonaisuutta palvelevia. Soitto, soundit ja laulu ovat kaikki ensiluokkaista jälkeä ja sopivat biisin henkeen täydellisesti. Niinikään biisin henkeen sopii bändin 80-luvun karaoke-videoita mukaileva lyric-video. Perjantailla on kokonaisuus hallussa. Hieno bändi ja kirkkaasti viikon paras.

facebook.com/perjantaiyhtye

PLUTOONPLANEETTA

Plutoonplaneetta kertoo bändin alkuperäisen tavoitteen olleen Aavikon lämppääminen. Kun tämä tavoite saavutettiin, on seuraavaksi tavoitteeksi harkinnassa Kraftwerkin lämmittely. Bändi voisi nostaa rimaansa vähän korkeammalle, sillä Ole valmiina on varsin hyvä biisi. Rumpukonesoundit ja syntikat kuulostavat hienoilta ja biisissä on hyviä melodioita ja luonteva kappalerakenne. Lisäksi se luo tunnelmaa erittäin toimivasti. Valitettavasti puhelaulu ei ole hyvää eikä sovi biisin yleisilmeeseen. Myös kitarat tuntuvat vähän ylimääräisiltä. Syntikkaan ja rumpuihin pelkistettynä toimisi mainiosti.

instagram.com/plutoonplaneetta

S.E.R.

Tampereen s.e.r. soittaa tunnelmoivaa alternative rockia. Eyes alkaa mukavilla Jeff Buckleyta ja Radioheadia muistuttavilla ysäriviboilla. Sounditkin ovat erittäin hyvät. Rallienglantimainen laulusuoritus kuitenkin kuoppaa odotukset heti alkuun. Laulu ei sinänsä ole huonoa, mutta kieliongelma pilaa biisin. Kaikki muu toimii hyvin melankolisesta sävellyksestä ilmeikkääseen soittoon ja ajatuksella rakennettuun äänimaailmaan. Suomeksi laulettuna s.e.r. voisi olla esimerkiksi Ultramariinin faneille sopivaa musiikkia.

facebook.com/serfinland

DAZE DOLLS

Turun Daze Dolls soittaa perinteistä 70-luvun loppuun ja 80-luvun alkuun nojaavaa hard rockia punk-asenteella. Kolmeminuuttisen Freakshown alkuaikojen Mötley Crüe -pastissi toimii ihan kohtalaisesti, mutta mitään kovin omaperäistä siinä ei ole. Soitto pelaa, mutta on aika dynamiikatonta. Soundit ovat myös vähän demomaiset, eivätkä oikein istu bändin retrotyyliin. Daze Dollsin pahin ongelma on kuitenkin heikko laulusuoritus. Tuore bändi kuitenkin keikkailee jo aktiivisesti, joten ehkä ongelmat korjaantuvat kokemuksen myötä.

facebook.com/dazedolls


Soundin Demoefektissä nostetaan joka toinen viikko esiin muutama kiinnostavin demo. Demosetänä toimii Nuutti Heiskala.
Ohjeet demojen lähettämiseen löytyvät täältä. 

Lisää luettavaa