Demoefekti 12/2021: Stoned Statues, Inequity, Lumetta ja KYR12

Stoned Statues

Tämän viikon Demoefektissä on tarjolla hard rockia, melodeathiä, metallipunkia sekä muuten vain reteää punkräimettä.

STONED STATUES

Nyt on hyvää rokkia. Stoned Statuesin Demento on napakka hard rock -raita. Riffit ovat riittävän omaperäisiä, ja mikä vielä tärkeämpää, erinomaisesti yhteen soitettuja. Biisiin on saatu luotua toimivaa livefiilistä. Laulajalla on aika vahva suomiaksentti, mutta hänen lievästi rosoinen ja melodinen äänensä sopii musiikkiin niin täydellisesti, ettei siitä jaksa välittää. Jos jostain pitää valittaa, niin biisi on ehkä lievästi ylipitkä. Tällainen rock-rypistys toimisi 3-minuuttisena tai sitäkin lyhyempänä vielä paremmin. Näinkin kuitenkin viikon paras.

facebook.com/stonedstatuesofficial

INEQUITY

Keravan Inequity soittaa raskasta melodista deathia. Yhtä aikaa tuhdit ja selkeät soundit pelaavat erinomaisesti ja soitto on ensiluokkaisen napakkaa. Laulussakaan ei ole valittamista. The Greater Plague on kaikin puolin ammattitaitoisesti tuotettua metallia eikä biisikään ole hullumpi. Riffit ovat todella hyviä ja melodinen kertosäe toimii. Viisiminuuttinen biisi kadottaa aika ajoin vähän punaisen lankansa, mutta koska jokainen biisin osio kuitenkin toimii itsenäisesti, ei sen kanssa pitkästymäänkään pääse. Junji Iton piirroksia lainaava (varastava?) kansitaide on myös hieno.

facebook.com/InequityBand

LUMETTA

Hämeenkyrön Lumettan suomenkielinen metallipunkki on kuin sekoitus Biohazardia ja Kotiteollisuutta. Aggressiota ja energiaa riittää ja rujommat osiot taitavasti rytmitettyine lauluosuuksineen toimivat erinomaisesti, mutta melodisempi kertosäe tuo mieleen takavuosien nu metal -bändi 3rd Striken, joka ei ehkä ole yhtä toivottu vertailukohta kuin edellä mainitut. Soundeissa ja loppupuolen deathmetalisemman osion miksauksessa olisi vielä parantamisen varaa, mutta biisi on todella hyvä ja bändin soitto ja laulu pelaavat moitteettomasti.

facebook.com/Lumettaband

KYR12

KYR12:n Joku Roti on nopeaa punkkia ja ohi alle kolmessa minuutissa. Soitto pelaa ja huutoääni on erinomainen, mutta soundit ovat vähän demomaiset. Tietysti musiikkityyliin kuuluukin ettei jäädä liikaa kikkailemaan, mutta vähän tukevammalla äänimaailmalla biisin energia tulisi vielä paremmin esiin. Juuri mukaansatempaavaan energiaan Joku Roti nojaakin, sillä sävellyksenä se ei ole erityisen omaperäinen. Ilman lopun sooloa tämä olisi vielä napakampi, mutta toimii hyvin näinkin. ja livenä toimii varmasti vielä paremmin.

facebook.com/kyr12klahc


Soundin Demoefektissä nostetaan joka toinen viikko esiin muutama kiinnostavin demo. Demosetänä toimii Nuutti Heiskala.
Ohjeet demojen lähettämiseen löytyvät täältä.