Demoefekti 16/2019

UZI

Tällä kertaa Demoefektissä UZI, Muurahaismies, Sekret Mantra ja Viiste.

UZI

Tampereen UZI kertoo saatekirjeessään vihaavansa kaikkea mikä liikkuu ja ei liiku. Tuosta saa jo aika hyvän käsityksen bändin Today is the Dayn tyylisestä nihilismistä. Asenne ja soundit ovat kohdallaan ja Kääntäkää Katse Pois on juuri sopivan vihainen ja äärimmäinen yhden minuutin repäisy. Murisevat kitarat ja huuto kuulostavat oikein hyvältä ja muutenkin äänimaailma on toimiva. Sävellyksellisesti biisi saisi olla vähän moniulotteisempi tai määrätietoisempi, mutta rakentuu dynaamisesti hyvin. Lopulta ehkä vähän liikaa kantaaottavuutta puhtaaksi nihilismiksi, mutta erittäin lupaava yhtye.

facebook.com/UZIbandkills

MUURAHAISMIES

Loviisan Muurahaismiehen Peili rakentuu hitaasti ja itsevarmasti. Seitsemänminuuttinen rockbiisi on sävellyksellisesti aika yksinkertainen, mutta ansaitsee pituutensa tasapainoisuudellaan ja tyylikkyydellään. Jokainen osa toimii hyvin eikä biisiin ole jätetty mitään ylimääräistä. Sovituksellisesti ja soitollisestikin Peili on korkeaa laatua, mutta soundeista täytyy antaa vähän miinusta. Akustinen kitara ja varsinkin laulu kuulostavat hyvältä, mutta muutoin efektien kyllästämä äänimaailma on vähän keinotekoisen ja halvan kuuloinen. Joka tapauksessa erittäin omaleimainen ja lahjakas yhtye.

facebook.com/muurahaismies

SEKRET MANTRA

Sävellyksellisesti Sekret Mantran kolmeminuuttinen The Void on täydellinen The Queens of the Stone Agen tyylinen moderni, mutta ajaton hard rock -biisi. Pahaenteistä tunnelmaa luodaan niin melodioiden kuin sanoitustenkin avulla taitavasti ja koukkujakin on saatu mahtumaan mukaan. Toteutuksessa olisi sen sijaan vielä parantamisen varaa. Soundit ovat vähän demomaiset ja laulusuoritukseen toivoisi enemmän voimaa. Vähän iskevämmällä otteella The Void olisi vielä parempi, mutta on se näinkin vaikuttava taidonnäyte.

facebook.com/SekretMantra

VIISTE

Viisteen Magic in the Night on pelkästään lyömäsoittimilla soitettua pop-musiikkia. Vaikka bändin soittajat selvästi osaavatkin asiansa, jää kellopelien ja vibrafonien sekamelska kuitenkin lopulta vähän kaoottisen kuuloiseksi kun liian samankaltaiset soundit kilpailevat toistensa kanssa. Sävellyksellisesti biisi on konseptiinsa nähden liian mekaaninen ja simppeli. Tähän kannattaisi tuoda mukaan laulua tai käsitellä soittimia vähemmän konservatiivisesti. Tällaisenaan tästä jää taitavasti soitetun harjoituksen maku.

facebook.com/viistepercussion


Soundin Demoefektissä nostetaan joka toinen viikko esiin muutama kiinnostavin demo. Demosetänä toimii Nuutti Heiskala.
Ohjeet demojen lähettämiseen löytyvät täältä.