Demoefekti 32/2022

Tällä kertaa Demoefektissä Samu Peltola, Hunting Moose's, Bad Day for Animals ja Them Shovels.
13.8.2022 18:26

SAMU PELTOLA

Tampereen Samu Peltolan pelkistetty ja popahtava akustinen indie folk tuo vahvasti mieleen Iron & Winen niin laulumelodioiden kuin hiljaisen ja rauhallisen äänenkin puolesta. Younger than thisin äänimaailma on erittäin miellyttävä ja varsinkin akustinen kitara kuulostaa todella hyvältä. Loppupuolen softainstrumentit tosin vievät vähän alun mukavaa orgaanista tunnelmaa. Sävellyksenä biisi on tasapainoinen ja siinä on oikein hyviä melodioita. Erittäin mielenkiintoista seurata mihin suuntaan Peltolan projekti kehittyy. Kirkkaasti viikon paras.

instagram.com/samupeltolamusic

HUNTING MOOSE’S

Oulun Hunting Moose’s soittaa vuosituhannenvaihteen tyylistä, esimerkiksi Fugazin mieleen tuovaa alternative rockia. Soundit toimivat ja energiaa riittää. Daydream on hyvä biisi, mutta jää kokonaisuutena ehkä vähän sekavaksi. Ensimmäinen ongelma on, että laulajan ääni taipuu sointukulkuihin vain huudetuissa kohdissa ja toinen, että sekä sävellykseen että sovitukseen on ympätty vähän liikaa tavaraa. Parempi kuitenkin liikaa hyviä ideoita kuin ei tarpeeksi. Useampi kuuntelukerta auttaa asiaa. Vähän voisi suoraviivaistaa, mutta hyvä näinkin.

facebook.com/huntingmoosesband

BAD DAY FOR ANIMALS

Bad Day for Animals on tuore vuonna 2020 perustettu rock/metal -trio. Soitto ja soundit ollaan saatu nopeasti hyvään kondikseen, mutta laulusuorituksessa ja sävellyksessä olisi vielä paljon tekemistä. Lauluääni varioi edkowalczykmaisesta ysärin post grungesta punkahtavan huudon ja metalliörinän kautta lopun kaiun kyllästämään hoilailuun. Että laulaja ei missään näistä tyyleistä pysy nuotissa rokottaa Liar-biisiä kaikkein pahiten, mutta ongelmia riittää myös sanoituksessa ja kappalerakenteessa. Sävellystä kannattaisi yksinkertaistaa ja miksata laulu taka-alalle.

instagram.com/baddayforanimals

THEM SHOVELS

Them Shovels kertoo soittavansa old school rockia pienillä psykedeelisillä vaikutteilla. Doorsia ollaan ainakin kuunneltu, niin musiikin kuin sanoitustenkin perusteella. Levelsissä lauletaankin melkein heti alkuun “break on through to the other side.” Toinen selkeä inspiraationlähde on ollut ysärin grunge ja varsinkin Pearl Jam, jonka Vs.-levy tulee biisiä kuunnellessa vahvasti mieleen. Jos vaikutteet ovat liiankin selviä, jää Them Shovelsin musiikista myös jotenkin pastissimainen ja pintapuolinen tunne. Bändi on vasta 2020 perustettu joten varmaan oma äänikin vielä löytyy.

instagram.com/themshovels


Soundin Demoefektissä nostetaan joka toinen viikko esiin muutama kiinnostavin demo. Demosetänä toimii Nuutti Heiskala.
Ohjeet demojen lähettämiseen löytyvät täältä. 

Lisää luettavaa