Demoefekti 32/2023: Jere Vegas, Event Relentless, Unelias, Project Silence.

Tällä kertaa Demoefektissä on tarjolla kitarainstrumentaalimusiikkia, monenlaista metallia sekä syntikkavetoista suomipopia.
8.8.2023 13:28

JERE VEGAS

Ennenkin Demoefektissä arvosteltu Jere Vegas teki jo ensimmäisellä kerralla vaikutuksen sähkökitaran soitollaan. Nyt kuitenkin ollaan otettu iso harppaus niin sävellyksen kuin toteutuksenkin puolesta. Futuralla soundi on jo verrattavissa esimerkiksi Joe Satrianin, Vinnie Mooren ja Paul Gilbertin studioäänityksiin. Kitarainstrumentaalimusiikki on 2020-luvulla aika marginaalia, mutta genren ystäville Jere Vegas tarjoaa erinomaisen soiton lisäksi erittäin tyylikkään ja hyväsoundisen sävellyksen. Tällä tiellä kannattaa jatkaa.

instagram.com/jerevegasmusic

EVENT RELENTLESS

Tampereen Event Relentlessin edellisetkin demot ovat olleet hyviä, mutta nyt bändin soundi alkaa olla todella tukeva ja tasapainoinen. Let You Go on myös sävellyksenä erittäin hyvää melodista modernia metallia. Vaikka laulaja on kehittynyt melodisesti, on hän silti edelleen bändin heikoin lenkki. Rallienglantimainen laulaminen rokottaa muuten erittäin jenkkityylistä ja kansainvälisen potentiaalin omaavaa soundia.

facebook.com/eventrelentlessband

UNELIAS

Unelias esittelee itsensä saatteessaan syntsavetoisena ja melodisena suomipop-projektina. Syntsavetoisuus on viety niin pitkälle, että toteutuksensa puolesta Datsun 100A on kuin 90-luvun dance popia. Vaikka sanoituksellisesti mennään selkeästi suomipop-tunnelmissa, määrittelevät takovat teknorummut laulun rytmitystä ja melodioita niin paljon että lopputuloksena on ennemminkin suomipop-vaikutteista synapoppia. Datsun 100A on hyvä sävellys ja kolmeminuuttisena sopivan kompakti, mutta jotenkin lopulta jää sellainen fiilis ettei Unelias vielä ole löytänyt lopullista soundiaan.

youtube.com/@UNELIAS-official

PROJECT SILENCE

Kuopion Project Silence sekoittelee musiikissaan industrialia ja extreme metalia. Lopputulos sijoittuu johonkin Kovenantin, Static-X:n ja The Berserkerin välimaastoon. Bändin soundi on ihan mielenkiintoinen, mutta Cultin perusteella bändillä on vielä pitkä matka kuljettavanaan niin äänimaailman kuin sävellyksenkin puolesta. Vaikka Cultissa on toimivia osioita, ne eivät muodosta erityisen koherenttia kokonaisuutta. Lisäksi soundit jäävät vähän laihoiksi ja kevyiksi. Bändin raskaista riffeistä pitäisi pyrkiä saamaan enemmän irti.

facebook.com/projectsilenceband


Soundin Demoefektissä nostetaan joka toinen viikko esiin muutama kiinnostavin demo. Demosetänä toimii Nuutti Heiskala.
Ohjeet demojen lähettämiseen löytyvät täältä. 

 

Lisää luettavaa