Demoefekti 33/2013

THE SPERNICON

Perusrockin toimivuus on yleensä kiinni yksityiskohdista. Loviisalaisyhtye on sisäistänyt klassisen, britti-tyylisen autotallirockin olennaisuudet esimerkillisesti. Bändin romuluinen soitto on kaikesta hienostelusta vapaata ja vyöryy päälle vahvalla energialla. Kitaristit pudottelevat konstailemattomat riffit painokkaasti, ja laulajan tulkinnassa on juuri sopivan ylimielistä vimmaa. The Sperniconia ei voi kehua omaperäisyydestä, mutta helppo tästä on nauttia. (SN)

http://www.thespernicon.com

EVERSLAVE

Everslavella on kokemusta useammalta vuodelta, joskin bändin kokoonpano on vaihdellut vuosien saatossa useita kertoja, mutta soittokokemus eittämättä kuuluu. Bändi pääsee vähän yllättämään kuin puun takaa, kun yhtye lähtee liikkeelle hieman kasarisävyisellä romanttismelodisella biisillä, ja yhtäkkiä miehekäs, hieman räkäinen ärjy pamahtaa tärykalvolle. Alun hurja kontrasti laantuu nopeasti ja bändin valitsema polku vaikuttaa luontevalta. Melodiset riffit ja hyvän kuuloinen deathörinä löytävät Everslaven käsittelyssä helposti yhteisiä kosketuspintoja. Vaikka Everslave ei ehkä ole melodisen metallin omaperäisyyden airut, bändi hallitsee tyylinsä lainalaisuudet. Silti bändistä on kuultavissa hienoista epävarmuutta, ja etenkin sovituspuolella bändi voisi rynnistää rohkeamminkin. Toistaiseksi bändi on tyytynyt perin varovaisiin ja ennen kaikkea varmoihin valintoihin. Yhtye on kykynsä näyttänyt, enää odotetaan näyttöjä jalostamisen taidosta. (MS)

https://www.facebook.com/Everslave

FUNK IN FUNK STAIRS

Helsinkiläissakki kutsuu itseänsä funk –yhtyeeksi, mutta pikemminkin se vaikuttaa olevan erilaisten tyylien sulatusuuni. Kiehtova ja taitava rytmikvartetti ei sorru funkin ja jammailumusiikin perisynteihin, teknisen taidon esittelyyn ja yhden idean loputtomaan toistoon. Moniosaiset kappaleet kätkevät sisälleen ilahduttavan omaperäisista riffejä ja hykerryttävän hauskoja sovitusideoita. Biisit pysyvät kasassa kuin ihmeen kaupalla. Tällaiselle ilotulitukselle on helppo ennustaa menestystä ainakin live-tilanteessa. (SN)

https://soundcloud.com/funkstairs


Soundin Demoefekti on toistaiseksi tauolla. Pyrimme saamaan arviot rullaamaan mahdollisimman pian!