Demoefekti 4/2020

Nallekarkit

Tällä kertaa Demoefektissä Nallekarkit, Tomi Puukko Trio, Nobody ja Kolaus.

NALLEKARKIT

Turun Nallekarkit soittaa alternative rock -vaikutteista suomirockia. Bändin musiikissa on erinomainen sekoitus melankoliaa ja popin keveyttä. Rauhallisesti ja itsevarmasti rakentuva Värit toimii sävellyksenä täydellisesti. Nallekarkkien todella hyvä dynamiikantaju nostaa Värien muutenkin melodisesti kauniin tiltuesdaymaisen kertosäkeen vielä uudelle tasolle. Laulaja on mainio niin äänensä kuin tunnelatauksensakin puolesta. Soitto on laadukasta ja soundit ammattimaista tasoa. Kirkkaasti viikon paras.

facebook.com/nallekarkit

TOMI PUUKKO TRIO

Tomi Puukko Trion kaikki kolme jäsentä ovat tuttuja Helsinkiläisestä retrohenkistä rockia soittaneesta The Black Box -bändistä. Kieli on vaihtunut suomeksi ja ote astetta rauhallisemmaksi, mutta paljon on pysynyt samanakin. Soundi on edelleen perinteitä kunnioittavan ajaton ja laulun kaikuefektiä käytetään edelleen todella tehokkaasti ja tyylikkäästi. Tässä ja nyt on rauhallisesti kehittyvä ja sävellyksellisesti erittäin tasapainoinen biisi. Laulussa on sopivasti melodiaa ja tunnetta. Simppeli sovitus luottaa biisin ja laulun laatuun ja niin kannattaakin. Erinomaista musiikkia.

facebook.com/tomipuukko

NOBODY

Nobody kertoo saatteessaan soittavansa akustista black metalia. Pelkistä akustisista kitaroista ja bläkkisvokaaleista muodostuva In The Arms Of North ei ole perinteisintä black metalia niin sävellyksen kuin sovituksensakaan puolesta. Laulusuoritusta lukuunottamatta keskitempoinen biisi lokeroituisi sointujensa ja melodioidensa puolesta enemmän folkiksi. Kitarat kuulostavat hyvältä niin soitollisesti kuin äänitysteknisestikin. Sen sijaan laulusuoritus ei ole kovin vakuuttava. Toki tämäntyyppiseen musiikkiin on vaikeaa sovittaa bläkkisvokalisointia, mutta vähän häijympää laulua olisi toivonut.

facebook.com/nobodymetal

KOLAUS

Lahtelais-helsinkiläisen Kolauksen Gesta-Pop nojaa erittäin paljon sanoituksiinsa. “Jos natsit ois voittanut sodan niin kaikki me kuunneltais nyt radiosta gesta-poppia” ei kuitenkaan ole niin nokkelaa lyriikkaa kuin se tahtoisi olla. Biisinä Gesta-Pop on todella simppeli punk rock -sävellys jonka venyttäminen kolmeen minuuttiin ei tunnu perustellulta. Soundit ovat sitä mitä vahvistimessa on sattunut olemaan. Bändin pahin ongelma on se, ettei niin soitossa kuin laulussakaan ole havaittavissa minkäänlaista energiaa.

facebook.com/pg/kolausvoittaa/


Soundin Demoefektissä nostetaan joka toinen viikko esiin muutama kiinnostavin demo. Demosetänä toimii Nuutti Heiskala.
Ohjeet demojen lähettämiseen löytyvät täältä.