Demoefekti 43/2018

Alan Happi

Tämän viikon Demoefektissä Alan Happi, Overdive, Sofia Autio ja Rivefell.

ALAN HAPPI

Jämsänkosken Alan Happi soittaa energistä suomirockia. Kulje kanssani on poikkeuksellisen hyvin sävelletty kappale ja siinä on jotain ajatonta. Ihan pelkästään tämän biisin perusteella voi veikata bändin tai sen jäsenten pääsevän pitkälle suomen rockskenessä. Biisi on melodisesti erittäin hyvä ja siinä on mukaansatempaavia koukkuja niin säkeistöissä kuin kertosäkeissäkin. Mikä parasta, koukuissa ei ole mitään väkisin väännettyä, vaan ne ovat keskeinen osa biisiä. Jos kritiikkiä pitää olla, niin miksaus voisi olla selkeämpi ja metallityylisen kitarasoolon funktio ei oikein avaudu. Viikon paras.

facebook.com/alanhappiband

OVERDIVE

Overdiven soittajat ovat neljän kympin kieppeillä, joten Demolaarin standardeilla soittokokemusta on paljon. Toki soittokin on moitteetonta, mutta vielä enemmän kokemus tuntuu sävellyksessä. Comfort Zone rakentuu luonnollisesti ja saa aika pienillä dynamiikan muutoksilla paljon aikaan. Bobmouldmaiset laulumelodiat myös toimivat oikein hyvin pelkistettyjen taustojen kanssa. Overdiven alternative metalissa ei ole mitään huomiota herättävää, mutta se on silti varsin omaperäistä ja taitavaa. Lopun kitarasoolokin sopii biisiin sävellyksellisesti. Erittäin hyvä bändi.

Overdive Spotify

SOFIA AUTIO

Turkulainen Sofia Autio laulaa suomenkielistä popia. Mun Maailmaan on sävellyksellisesti vähän poikkeava pop-kappale. Säkeistöjen ja kertosäkeiden lisäksi biisissä on kolmas osa joka toimii kuin kertosäkeen kertosäkeenä. Tämä kolmas osa koituu muuten varsin hyvin toimivan ja kauniin biisin kohtaloksi. Ensinnäkin, se rikkoo biisin rakenteen ja toisekseen, kun Autio yrittää siinä vielä kertosäkeestä nostaa laulusuorituksensa intensiteettiä, ei ääni oikein tahdo riittää. Soundit ovat tasapainoiset ja selkeät, mutta vähän demomaiset.

facebook.com/sofiautio

RIVEFELL

Tampereen Rivefell soittaa raskasta alternative metalia. Nemesis alkaa tyylikkäästi toisiinsa kietoutuvilla raskailla riffeillä. Valitettavasti laulun alkaessa homma alkaa hajota käsiin. Englanti ei todellakaan ole bändille oikea ratkaisu. Voi hyvin kuvitella laulajan kirjoittavan sanoitukset suomalaisessa muodossa “ai vos loost pat stillalaiv” -tyyliin. Kun monotoninen lauluääni ei myöskään monessa kohtaa taivu biisin sointujen mukana, kannattaisi ehkä harkita laulajan tai laulukielen vaihtamista. Sävellyksellisesti biisi on hyvä ja tasapainoinen ja soitto pelaa erittäin napakasti.

facebook.com/rivefell


Soundin Demoefektissä nostetaan joka toinen viikko esiin muutama kiinnostavin demo. Demosetänä toimii Nuutti Heiskala.
Ohjeet demojen lähettämiseen löytyvät täältä.