Demoefekti 43/2019

Exision

Demoefektissä tällä kertaa Exision, Nevicate, Tulipää ja Of Blood and Wine.

EXISION

Tampereen Exision soittaa grungehtavaa groove metalia. Vapaus On Kahlinnut Minut alkaa Panteran Floodsin tavoin kauniilla puhtailla kitaroilla ja vaihtuu sitten thrash-tyyliseksi mätöksi. Biisissä käytetään The Great Southern Trendkillin tyylisiä industrial-vaikutteisia efektejäkin. Vapaus On Kahlinnut Minut on kuitenkin selvästi monipuolisempi biisi. Panteran saumattoman ja pelkistetyn otteen sijaan Exision vie musiikkia todella moneen eri suuntaan. Bändi tekee kontrastia vaihtamalla biisin osioita ja tempoja radikaalisti. Biisi pysyy kiitettävästi kasassa ja soundit ovat raskaat ja toimivat.

facebook.com/ExisionBand

NEVICATE

Joensuun Nevicate yhdistelee Nightwishin tyylistä mahtipontista melodista metallia, metalcorea ja elektronisia elementtejä. Biisinä The Surface on hyvin sävelletty ja pääasiallisen laulajan Nightwishia rockimpi, mutta silti voimakas ääni toimii hienosti. Lyhyet, karjutut metalcore-osiot sen sijaan eivät tuo biisiin lisäarvoa. Jos niiden funktio on tehdä menosta raskaampaa, kannattaisi biisiä sen sijaan ehkä tiukentaa kokonaisuudessaan. Soundit ovat erinomaiset ja soitto pelaa moitteettomasti. Kitarasoolokin kuulostaa hienolta.

facebook.com/nevicateband

TULIPÄÄ

Kurikan Tulipää soittaa radiokelpoista pop rockia. Mä selviän lainaa koukkuja ja melodioitaan muilta artisteilta, joten mistään kovin omaperäisestä tai mieleenpainuvasta musiikista ei ole kyse. Se on silti erittäin hyvin toimiva ja pelkistetty kolmen minuutin biisi. Dynamiikka toimii erittäin hyvin ja biisi tempaa mukaansa. Soundit ovat hyvät, mutta ehkä liiankin pelkistetyt ja geneeriset. Laulajan ääni toimii hyvin kovempaa lauletuissa kohdissa, mutta puhelauluosiot jäävät hyvistä melodioista huolimatta aika vaisuiksi.

facebook.com/tulipaavirallinen

OF BLOOD AND WINE

Joensuun Of Blood and Wine soittaa todella synkkää goottimetallia. Ei Paradise Lostin vielä Benton Leen perusteella tarvitse kokea asemaansa uhatuksi, mutta ihan mielenkiintoinen biisi se kuitenkin on. Laulajan ääni muistuttaa jonkun verran Type O Negativen Peter Steelea ja sävellyksenä biisi on aika lähellä HIMiä. Sanoitusten ja tunnelman puolestakin ollaan HIMin romanttisen emoilun linjoilla. Suuunta Of Blood and Winella on siis jo vahvasti hallussa. Toteutus sen sijaan voisi olla parempikin. Soundit ovat aika demomaiset, soitto vähän ponnetonta ja biisi täysin dynamiikaton.

facebook.com/obawband


Soundin Demoefektissä nostetaan joka toinen viikko esiin muutama kiinnostavin demo. Demosetänä toimii Nuutti Heiskala.
Ohjeet demojen lähettämiseen löytyvät täältä.