Demoefekti 51/2022

Tällä kertaa Demoefektissä Endless Exam, Marras, Pekka Ahonen ja Sky Fighters.
19.12.2022 18:21

ENDLESS EXAM

Endless Exam yhdistelee musiikissaan todella paljon metallin ja hard rockin genrejä aina modernista alternative metalista 80-luvun kiekumisen kautta 60-luvun psykedeeliseen heavyyn. Skaalaan nähden homma saadaan pysymään varsin hyvin käsissä, vaikka yli viisiminuuttinen Mother of Mercy välillä harhautuukin vähemmän motivoiduille sivuteille. Suurin osa ideoista ja melodioista kuitenkin toimii ja bändillä on todella omaperäinen ote. Lisäksi soitto, laulu, sovitus ja soundit ovat kaikki ensiluokkaista tasoa. Hieno bändi.

linktr.ee/endlessexam

MARRAS

Kuopion Marras soittaa Gojiran tai Lamb of Godin tapaista asteen monisävyisempää alternative metalia. Kertsit menevät aika lähelle Gojiran tonttia, mutta Viivaan on mahtunut mukaan myös vahvasti ysärimausteita. Toistuva “uusi annos, ei vaikutusta” huudatus on kuin Machine Headin Ten Ton Hammerilta ja loppupuolen sahaus kuin Panteran Far Beyond Driveniltä. Neoklassinen kitarasoolo tuo mieleen Yngwie Malmsteenin. Jos edellä mainitut artistit ovat kovia tekijöitä, ei Marras silti kalpea vertailussa. Soitto ja soundit ovat korkeaa tasoa ja Viiva on hyvä sävellys.

marras.fi

PEKKA AHONEN

Pekka Ahonen on Demoefektistäkin tuttujen Kyynaamojen laulaja. Miehen soolotuotanto vaikuttaisi Mä en rakasta sua enään perusteella suomirockilta modernimmalla ja raskaammalla alternative rock -toteutuksella. Nimestään huolimatta Mä en rakasta sua enää on käytännössä rakkauslaulu. Kertosäe on todella hyvä, mutta alle kolmeminuuttiseen biisiin mahtuu yllättävän paljon turhia osia. Varsinkin loppupuolen heviriffiosio lähinnä vain rokottaa lopputulosta. Erinomaisen kertosäkeen ja hyvin luodun melankolisen tunnelman voimin biisi päätyy kuitenkin selkeästi plussalle.

facebook.com/pepahonen

SKY FIGHTERS

Oulun Sky Fighters yhdistelee 80-luvun AOR:ää ja Sunrise Avenuen rallienglantirokkia. Pääasiassa ovat siis isot kertosäkeet. Sellaisia Far Awayssakin tavoitellaan. Huudatuksista ja isoista melodioista huolimatta biisiin ei kuutenkaan ole mahtunut mitään erityisen tarttuvaa tai mieleenpainuvaa. Laulaja on hyvä ja soitto pelaa moitteettomasti, mutta soundit tuntuvat vähän demomaisilta. Kasarivaikutteet käyvät bonjovimaisten taustakuorojen lisäksi ilmi teknisesti varsin vaikuttavassa tilutussoolossa.

www.facebook.com/skyfightersband


Soundin Demoefektissä nostetaan joka toinen viikko esiin muutama kiinnostavin demo. Demosetänä toimii Nuutti Heiskala.
Ohjeet demojen lähettämiseen löytyvät täältä. 

Lisää luettavaa