Demoefekti 7/2023: The Divergent, Killburn, Väylä ja Player1

Demoefektissä riittää niin djentiä, raskasta rockia kuin popahtavaakin ilmaisua.
19.2.2023 14:16

THE DIVERGENT

Hämeenlinnan The Divergent soittaa djentahtavan kulmikasta modernia progemetallia. Bändin ote on täysin ammattimainen niin tiukan soiton, tasapainoisesti miksattujen soundien kuin ajatuksella tehdyn musiikkivideonsakin puolesta. Kuusiminuuttinen Stygian on pitkä biisi, mutta se kasvattaa jännitettään loppua kohti ja on koherentisti jäsennetty. Lisäpisteet erinomaisesta laulajasta joka varioi karjumisen ja melodisen laulun välillä täysin suvereenisti. Kansainvälisen tason metallia ja sanomattakin selvää, että viikon paras.

thedivergentband.com

KILLBURN

The Rain on epätyypillinen biisi vaasalaiselle rockjyrälle Killburnille. Bändi on halunnut osoittaa kykenevänsä myös tunnelmointiin. Ensiksi huomio kiinnittyy ammattimaisen puhtaisiin soundeihin. Akustiset kitarat, laulu ja sähkökitaramelodiat kuulostavat kaikki erittäin hyviltä. Vaikka The Rain onkin slovari, kuulee siitä että kyseessä on hard rock -bändi. Sävellyksellisesti se tuo paikoin mieleen niin Lynyrd Skynyrdin kuin Alice in Chainsinkin. Viisiminuuttinen biisi loppuu freebirdmaisesti pitkään kitarasooloon. Kaikin puolin vakuuttava esitys.

facebook.com/killburn

VÄYLÄ

Väylä on helsinkiläis-tamperelainen post hardcore -bändi. Tyhjiä katseita -biisin perusteella bändi kuulostaa aika paljon suomenkieliseltä These Arms Are Snakesilta. Soundi on siis hyvin hallussa. Sävellys sen sijaan ei ole ihan seattlelaisten tasoa. Tyhjiä katseita tuntuu alle kolmeminuuttisenakin vähän ylipitkältä ja sisältää turhia osia. Lupaava bändi joka tapauksessa. Kannattaisi ehkä vain vähän suoraviivaistaa ja lisätä intensiteettiä.

vayla.bandcamp.com

PLAYER1

Player1 soittaa sliipattua pop rockia. Drive tavoittelee samanlaista tarttuvuutta ja helposti omaksuttavaa melodisuutta kuin Sunrise Avenue. Soundit ovat ammattimaiset ja soitto pelaa, mutta englannin lausuminen tuntuu tuottavan laulajalle haasteita, jonka takia ulosanti tuntuu välillä vähän kankealta. Lyric-video paikoin kieliopillisesti virheellisine ja paikoin vain vähän kömpelöine sanoituksineen alleviivaa kieliongelmaa. Sävellyksenä Drive on vain ok, mutta loppupuolen kitarasoolo on erittäin hyvä.

facebook.com/fi.player1


Soundin Demoefektissä nostetaan joka toinen viikko esiin muutama kiinnostavin demo. Demosetänä toimii Nuutti Heiskala.
Ohjeet demojen lähettämiseen löytyvät täältä. 

Lisää luettavaa