Arvio: Britney Spearsin kirja kertoo laulajan omista taisteluista sekä naisen asemasta musiikkiteollisuudessa

29.1.2024 18:02

Britney Spears
Nainen minussa
Johnny Kniga

Britney Spears on varmasti kaikille tuttu nimi. Menestyksekkään laulajanuransa lisäksi Britney on ollut viime vuosina otsikoissa taisteltuaan itsensä vapaaksi isänsä holhouksen alta.

Kolmetoista vuotta holhouksen alla eläminen ja sen aiheuttamat seuraukset on varmasti asia, joka kirjassa kiinnostaa useimpia. Vaikka kirjan loppupuolisko pääasiassa siihen keskittyykin, käsitellään kirjassa myös muita Britneyn elämää koskettaneita aiheita.

On todettava, että Britney Spears on laulaja, ei kirjailija.

Vaikka lukiessa huomaa taustalla olleen syvällistä pohdintaa, on teksti erittäin selkeää ja helppolukuista. Jo ensimmäisistä luvuista lähtien on selvää, että kirja keskittyy paljon Britneyn perheeseen sekä parisuhteisiin. Kuvaukset eri henkilöistä jäävät tosin melko yksiulotteisiksi, ja välillä rivien välistä paistaa selkeä katkeruus. Tämä tosin on Britneyn tapauksessa ymmärrettävää.

Loppua kohti teksti menee uskonnolliseen suuntaan, mikä paljastaa myös Britneyn henkisen puolen. Loppua kohti Britney avaa viime vuosiensa ajatuksia ja toimintaa, niin arkielämäänsä kuin ajoittain hämmentäviä Instagram-postauksiaan.

Britneyn henkilökohtaisten taisteluiden lisäksi kirjassa nousee selkeästi esiin feminismi ja naisten asema musiikkiteollisuudessa sekä keltaisen lehdistön julkisuuden henkilöihin kohdistama häirintä. Britneyn elämää iltapäivälehtien kautta seuranneena kirja onkin melko raastavaa luettavaa.

Teksti: Isla Mäkinen
Arvio on julkaistu Soundissa 1/24.

Lisää luettavaa