Autuutta, paniikkia, natsiokkultismia – ennakkokuuntelussa tietoisuuden tasoja ravisteleva Tähtiportin kolmas albumi Superdepressio

Tähtiportin kolmas albumi Superdepressio ilmestyy 21. huhtikuuta, mutta kas kummaa: tuossahan se on tarkastettavana heti saman tien Soundin ennakkokuuntelussa. Tartu tarjoukseen!

Tiedote kertoo, ettei albumi ”kenties ole vielä yhtyeen Dark Side of the Moon, mutta vähintäänkin Ummagumma”. Levyn kantaviksi teemoiksi mainitaan muun muassa kahtiarepeytynyt kokemusmaailma ja sen sisältämät illusoriset vastakohtaparit: ylöskohottaminen, alaspainaminen, armo, ankaruus, rumuus, kauneus, autuus, paniikki, maaseutu, kaupunki, kesä, talvi, rajattomuus, rajallisuus, valo, pimeys, henki, aine, elämä, kuolema, riemu, depressio ja niin edelleen.

Albert Witchfinderin, Randy Barracudan alias Perttu Häkkisen, Stiletti-Anan ja Vilunki 3000:n muodostama kokoonpano on saanut uudella levyllä vieraakseen Jimi Tenorin (saksofoni), Lauri Porran (basso) ja Pekka Airaksisen (puhe). Tällä jäsenistöllä on syntynyt ”pohjimmiltaan täysin nyanssiton levy, joka vaikuttaa suhtautuvan kaikenlaisiin musiikillisiin vivahteisiin ja ’iloitteluun’ torjuvan umpimielisesti”.

Merkillistä musiikkia siis jälleen tarjolla. Sellaisen ystävät painakoot alapuolelta Soundcloud-soittimen päälle ja laulakoot mukana: ”Hampaat pureutuvat pakarain lihaan / Kuolemaa pelkään / Elämää vihaan”. Tähtiportin tuoreen musiikkivideon voi tarkastaa täällä. Hyvä!