TÄHTIPORTTI: Eetterimessu

TÄHTIPORTTI
Eetterimessu
Svart

Haluan maistaa jokaista tämän illan makua, hän sanoi murisevan basson päälle. Monitulkintainen lausunto. Eetterimessunkin voi kuunnella monella tavalla. Tähtiportti on parhaimmillaan hieno esimerkki siitä miten se, ettei jotain tarvitse ottaa niin älyttömän vakavasti, tee siitä huumoria – vaan hauskaa.

Projektin toinen levy on jollain vaikeasti määriteltävällä tavalla parempi kuin debyytti. Tiiviimpi ja, kumma kyllä, kevyempi. Vähemmän vitsikäs, mutta silti hauskempi. Se leijuu pari metriä upottavan suon yläpuolella, haisten emäksiselle.

Eetterimessun parhaiten maamme kamaraan maadoitettu osuus on ”Yllätys”, joka siirtää Kalervo Palsan kotikaupunkiaan dokumentoivan fantasian etelämmäksi. Kittilän sijaan palaa Kerava. Kauimmas (sisä)avaruuteen karkaa Abraxas.

Loppupeleissä Eetterimessu on kuitenkin hienoa, välillä abstraktiuden kanssa flirttailevaa konemusiikkia, jonka päälle Albert Witchfinder messuaa.

Heinrich Himmlerin okkultismia ja taikuutta käsittelevien kirjojen kokoelma löydettiin Tsekeissä. Kuulostaa Hellboyn juonelta. Sarjakuvalta Tähtiporttikin kuulostaa.