Barbe-Q-Barbiesin Niki esittelee herkemmän puolensa – ensinäytössä uuden projektin tunteikas video

8.4.2020 10:34

”Herkkä” ei ole se yleisin adjektiivi, mitä Barbe-Q-Barbiesiin yhdistetään. Nyt räyhärockyhtyeen laulaja Niki Westerback esittelee maailmalle kuitenkin pehmeämmän puolen itsestään, kun Soundin sivuilla saa ensi-iltansa Niki’s Project -kokoonpanon uusi video. Katso lapsuuden maisemiin palaava We Were All Young yläpuolelta.

Niki’s Projectin kokoonpano syntyi varsin kätevästi, sillä Nikin aisaparina toimii oma mies Tero Melkko. Pariskunnan alun perin huvin vuoksi tekemät demobiisit ovat saaneet nyt uuden elämän täysverisinä kappaleina. Projektissa ovat mukana myös Sound Supreme -studion Janne Saksa sekä muun muassa Tiktakin ja Lordin levyille biisejä kynäillyt Tracy Lipp.

”Tämä duo on meidän tarinamme: minä tapasin lentäjän, hän tapasi muusikon. Yhdessä perustimme perheen. Yhdessä aloimme tehdä musiikkia. Tämä on lopputulos”, Niki tiivistää ja jatkaa:

”Vaipanvaihdon, lasten ruokkimisen, koirien ulkoiluttamisen ja kissojen hellimisen keskellä onnistuimme aina välillä istumaan alas, jammailemaan ja kirjoittamaan demoja. Meidän rakkaustarinamme sekä meidän musiikin tekemisemme on kuin keittokirja, jossa yhdessä sekoitamme ainekset sekä tarinat ja kehittelemme paljon eri tyylisiä ’reseptejä’.”

Niki’s Project aikoo julkaista uusia kappaleita parin kuukauden välein, eli jatkoa on luvassa. We Were All Young syntyi tiedotteen mukaan Nikin veljen nelikymppisten inspiroimana. Vanhoista kaitafilmi- ja valokuvamateriaaleista koostettu video on Juha Hanhisen käsialaa.

”Laulussa puhutaan siitä, kuinka kaikki ovat olleet joskus nuoria ja kuinka kaikki me vanhenemme, kuinka ollaan oltu nuorina vähän tyhmiä ja ehkä tultu vanhempina viisaimmiksi. On ihmisiä, jotka tuovat iloa sekä ihmisiä, jotka satuttavat. Loppujen lopuksi on kuitenkin tärkeää antaa anteeksi, että pääsee itsekin vapaaksi kaunan kantamisen taakasta – samalla vapauttaen myös sen toisen ihmisen syyllisyydestä”, Niki kirjoittaa.

Lisää luettavaa