Ennakkokuuntelu: Helsinki hukkuu tulvaan – Pelko-yhtye näyttää, millainen on postapokalyptinen rakkauslaulu

Janne Asikainen & Marko Virta

Pelko-orkesteri julkaisee 14. helmikuuta Tulva-singlen, joka enteilee myöhemmin keväällä julkaistavaa ep:tä. Singlen voi kuitenkin tarkastaa jo hieman etuajassa Soundin ennakkokuuntelun välityksellä, joten kuuntele alempaa, mitä traumarockiksi musiikkinsa lokeroiva bändi on saanut aikaiseksi. Kappaleen on muuten tuottanut Bodomin levyiltä ja ylipäätään metallipuolelta paremmin tuttu Anssi Kippo.

Tulva on postapokalyptinen rakkauslaulu. Vaikka sivilisaatio romahtaisi, ihmisillä on tarve rakastaa ja kyky lohduttaa. Vuosi vuodelta käy selvemmäksi, että maapallo ei kestä loputtomiin ja ekokatastrofi näyttää varmalta. Jollain tavalla kuitenkin helpottaa ajatella, että tuolloinkin koetaan kauniita ja unohtumattomia hetkiä. Jos kaupungit jäävät tulvien alle, voihan niissä ainakin uida”, laulaja Saara Kemppainen pohtii tiedotteessa.

Lisää Pelko-tuotantoa voi odottaa näillä näkymin toukokuussa. Orkesterin kevätkaudelle varmistuneet keikat on listattu alle, ja kuulumisiaan bändi kertoo Facebookissa täällä näin.
20.3. Helsinki, Lepakkomies (+ Musta valo, Ghosts on TV)
27.3. Turku, Dynamo (+ Musta valo)
16.5. Pori, Lyhytaaltoasema (Pasi Salmi, Oskarin Gramofoni, Ghosts on TV)
22.5. Helsinki, Ravintola Cactus (+ Bad Sauna, Sorsajengi, Mustajoki)
23.5. Forssa (+ Pasi Salmi, Oskarin Gramofoni)