”Meillä kaikilla on joskus ollut joku, jonka kautta olemme tämän elämän lahjaksi saaneet” – Äitienpäivän kunniaksi ensinäytössä Viitasen Piian uutuusvideo

Äitienpäivän kunniaksi kotimaisen folkrockin kärkinimiin lukeutuva Viitasen Piia nostaa nuo elämiemme tärkeimmät hahmot ansaitsemalleen jalustalle uusimmalla videollaan. Teos on koostettu fanien yhtyeelle lähettämistä rakkaista videomuotoisista muistoista, aina kultaiselta 80-luvulta nykypäivään, joista Matias Hernesniemi kokosi lopulta kauniin läpileikkauksen lasten ja heidän äitiensä yhdessä jakamista elämänmakuisista hetkistä.

Viitasen Piia kertoo alunperin kiitokseksi omalle äidilleen tekemästään kappaleesta seuraavaa:
”Olen pohtinut kappaleen kautta sitä, että oli meidän suhde siihen elämämme ensimmäiseen ihmiseen sitten millainen tahansa, jotain siitä kannamme varmasti mukanamme alusta loppuun. Osalle se suhde on voinut olla myös tosi kipeä, mutta toivon että kappale voisi olla siinäkin tapauksessa kiitos elämästä, vaikka mistään muusta emme voisikaan kiittää.”
”Meillä kaikilla on joskus ollut joku, jonka kautta olemme tämän elämän lahjaksi saaneet, ja toivon että ihan jokaisella olisi ollut elämässään myös joku joka on kantanut, vaikka oma äiti ei olisi siihen syystä tai toisesta pystynyt.”

Voit katsoa videon alta.

Kuuletko äitini mua löytyy Viitasen Piian kolmannelta, viime vuoden marraskuussa julkaistulta Laulumaaa-albumilta.