Ensinäyttö: Ötököitä yön pimeydessä – Saaret ammensi videoonsa vaikutteita b-luokan kauhuelokuvista

https://youtu.be/yxOpaVTd0-g

Helsinkiläinen Saaret julkaisee tänään Walking Backwards -singlen, ja biisiin tehty musiikkivideo saa ensi-iltansa tällä kellonlyömällä Soundin verkkosivuilla. Katso yhtyeen itsensä toteuttama, kauhuelokuvaestetiikkaa mallintava video yläpuolelta. Walking Backwards on kolmas single marraskuussa julkaistavalta albumilta.

Singlekappale on ilmeisen tarkkaan pohdittu. Tiedotteessa biisiä kuvaillaan seuraavasti: ”Tiedätkö sen tunteen, kun silmäkulmasta huomaa, että takanasi tapahtuu jotain, mutta kun katsot taaksesi, niin kaikki näyttää näennäisesti samalta, vaikka oletkin täysin varma että jotain on peruuttamattomasti muutettu? Walking Backwards -kappaleessa tutkaillaan sitä ristiriitaista mielentilaa, jossa samaan aikaan halutaan piiloutua, mutta kuitenkin yritetään etsiä vaihtoehtoisia suuntia ja suhtautumistapoja ekologisen kriisin aikana. Onko kyse leikistä, väistelystä, paranoiasta vai valeskorpionista, se jääköön kuulijan pohdittavaksi.

Saaret-orkesterin vaiheista pysyy parhaiten kartalla Facebook-sivujen avustuksella. Yhtyeen voi nähdä seuraavan kerran keikalla huomenna 21. syyskuuta Helsingin Suvilahden TBA:ssa Planet Suvilahti -tapahtumassa.

(EDIT 11:27: korjattu keikkatieto)