Ensinäyttö: Saaret-yhtye teki popkappaleen mysteerisistä, ihka elävistä sammaleläimistä

Mitä ovat salaperäiset sammaleläimet? Yle julkaisi vuonna 2016 jutun ”suurenmoisista sammaleläimistä”, jotka ovat käytännössä muhkeita, eläviä limalönttejä, jotka ovat pesiytyneet myös Suomen vesistöihin. Nyt nämä otukset seikkailevat myös Saaret-yhtyeen singlekappaleessa.

Soundi tuo ensi-iltaan Moss Animals -biisiin tehdyn musiikkivideon, jolla ei valitettavasti ole saatu houkuteltua mukaan aitoa sammaleläintä, mutta kaikenlaisia muita menijöitä kyllä riittää. Katso Kastehelmi Korpijaakon toteuttama video ylempää. Emme ole saaneet tietoomme Suomen sammaleläinyhteisön mielipidettä teoksesta.

Ja mikä se Saaret-yhtye sitten on? Tämä nelihenkinen helsinkiläisorkesteri solmi hiljattain levytyssopimuksen Stupido Recordsin kanssa, ja syksyllä on luvassa kokoonpanon esikoisalbumi. Bändin jäsenistöön kuuluvat Petra Vehviläinen (laulu, koskettimet, jouset), Janne Friman (laulu, kitara), Joonatan Kotila (basso, konerummut, koskettimet ja lukuisat erikoissoittimet) ja rumpali Alina Toivanen. Lisätietoja yhtyeestä löytyy täältä.