Ensinäyttö: thrash-jyrä Misterer Metallican kimpussa – Tiukka liveversio Creeping Deathistä ja Batterystä aloittaa coverjulkaisujen sarjan

Yhtye aikoo julkaista myöhemmin vielä Slayer- ja Sepultura-coverit.

Thrash metal -orkesteri Misterer järjesti maaliskuussa virtuaalisen levyjulkaisukeikan Under Attack -pitkäsoitolleen. Ennen varsinaista settiä yhtye taltioi kolme lainakappaletta, jotka julkaistaan nyt bonuksena. Ensimmäinen julkaisuista on cover Metallican Creeping Death -ikivihreästä höystettynä Battery-jyrällä ja se saa nyt ensiesityksensä Soundin välityksellä. Striimikeikan yhteydessä kuvattiin myös Slayer- ja Sepultura-coverit, jotka tullaan julkaisemaan myöhemmin.

Creeping Death on Metallican paras biisi! Battery taistelee samasta ykköspallista eli on myöskin Metallican paras biisi. Valitsimme molemmat biisit, koska enemmän on eniten ja ollaan totuttu ykköslaatuun. Tällaiset musiikilliset irtiotot ja seikkailut ovat ajoittain hauskoja, ja kun bändillä on taitoa ja talenttia näitä toteuttaa, niin miksi ei, Mistererin laulusolisti ja rumpali Mikko Herranen kertoo, miten kahden biisin yhdistelmään päädyttiin.

Bändi on soittanut keikoillaan usein lainabiisejä aina Napalm Deathista Judas Priestiin, eli coverhommat ovat hyvinkin tuttua kauraa.

– Jossain vaiheessa ryhdyttiin keikoilla haastamaan itseämme soittamalla biisi bändiltä, joka on kotoisin kyseiseltä paikkakunnalta. Ideahan pöllittiin röyhkeästi Metallican Kirk Hammettin ja Rob Trujillon numerosta, jossa he raiskaavat jonkun paikallisen bändin tuotantoa. Meidän kohdalla ollaan päädytty tulkitsemaan muun muassa Peer Güntiä, Nicolea ja Natsipaskaa, bassotaiteilija Beavis toteaa.

– Ollaan pyöritelty ajatusta sellaisesta ”helvetin poikabändistä”. Soitetaan omien keikkojen yhteydessä myös cover-setti, jossa on pelkästään kunnon metallibiisejä tyyliin Slayeriä, Sepulturaa, Panteraa ja Metallicaa. Siinä ei liiemmin ole kilpailua, ainakaan uskottavaa sellaista, Herranen vakuuttelee.