”Ilmaiseksi ei tule mitään, harvalle edes työnkään kautta, mutta musiikki on silti parasta” – haastattelussa levytyskantaan palaava FM2000

Kummajaisorkesteri FM2000 palaa musiikkirintamalle vielä ennen kesälomia. Yhtye aikoo tarjota yleisölle koko tulevan levynsä jo ennakkoon singleinä, ja kevään päätteeksi nämä kootaan yhteen perinteiseksi cd-julkaisuksi. Ensimmäisen biisit ilmaantuvat kuultavaksi jo ensi viikolla.

Kysyimme vuodesta 2014 saakka hissukseen olleen yhtyeen laulajalta Antti ”Rota” Junttilalta, mitä kokoonpanolle nykyään kuuluu ja millainen orkesterin seitsemännestä levystä on tulossa. Jos haluat nähdä yhtyeen keikalla, pistä seuraavat päivämäärät korvan taakse:
10.3. Musta kynnys, Jyväskylä
11.3. Bar15, Seinäjoki
8.4. Marks Rock Club, Joensuu

Mitä FM2000 on puuhaillut viime aikoina?

”Bändi julkaisi Carina II -albumin vuonna 2014, mutta se jäi melko pienelle huomiolle ja jatkoimme matkaa eteenpäin. Nyt ollaan väsätty uutta musaa ja välillä käyty keikoilla, mutta uuden nahan luontia tämä on pääasiassa ollut.”

Aloititte levytysuranne vähän hankalaan aikaan, kun aiemmin vallalla ollut raskaan rockin buumi alkoi laantua ja yleisön mielenkiinto kohdistui muihin musiikkityyleihin. Millaiset muistot 2010-luvun taitteen Sakara-vuosista teille jäi?

Meillä on bändissä nuuska- ja röökiukkoja. Joku myös koettaa vetää purkkaa, mutta Nicorettekin on niin arvokasta, että neljä palaa päivässä on aivan maksimi.
– Rota

Meibi bus home -levy tuli meiltä 2009, ja silloin oli kyllä kova meininki ja kysyntä. Sitten se meno alkoi tosiaan hiipua, mutta jatkettiin kuitenkin vähän pienemmällä voluumilla. Oli mukavaa saada olla osa Sakaran nousua, totta kai. Hieno talli, hyvät muistot.”

Millaiselta vuoden 2017 musiikkimaailma näyttää kymmenen vuoden takaiseen verrattuna?

”Kyllä se hyvälle näyttää. Nuorissa on voimaa, ja uutta jäätävää musaa pulppuaa koko ajan lähiöissä genreistä riippumatta. Taitotaso soittajilla on yleisesti korkea, ja näin sen pitää ollakin. Ilmaiseksi ei tule mitään, harvalle edes työnkään kautta, mutta musiikki on silti parasta.”

Millainen levy Hubba Bubba Rehab on? Minkälaisen musiikin ystävien kannattaa ottaa se haltuun?

”Kyllä minä luulen, että avarakorvaiset pitävät tästä lätystä. Linja on nyt enempi raskaassa, hevissä ja punkissa. Humppaa on vähemmän, koska se ahisti pikkaisen. Vepa (Ville Vehviläinen, kitara) jaksaa aina kertoa, että hän kuulee levyssä 1990-luvun Oulu-underground-skenen. CMX, Radiopuhelimet, Terveet kädet ja niin edelleen.”

Millainen tarina levyn nimeen liittyy?

”Addiktioonhan nämä tarinat vahvasti liittyvät. Meillä on bändissä nuuska- ja röökiukkoja. Joku myös koettaa vetää purkkaa, mutta Nicorettekin on niin arvokasta, että neljä palaa päivässä on aivan maksimi. Voi vieroituksen vieroitus. Tule apuun Anja!”

Haluatte sinnikkäästi pitää kiinni cd-muotoisesta levystä. Miksi?

”Koska rumpalimme Ipi tykkää ostaa cd:itä. Minulle kävisi myös vinyyli, mutta kaikkiaan olemme fyysisen musiikkituotteen lapsia. Tikkaria käteen ja purkka tukkaan.”