Pitkän uran jälkeen kaikki vasta alkaa – Tutustu J.Talan lämpimän kokeelliseen äänimaisemaan

Ensinäytössä suomi-indien konkarin Jussi Hietalan aka J.Talan single S.I.D. videoineen.

Omat intohimonsa voi työntää taka-alalle väliaikaisesti, mutta lopulta ne puskevat esiin. Niin kävi Jussi Hietalalle, jonka 2000-luku kului studioissa ja esiintymislavoilla Rubikin, Underwater Sleeping Societyn ja Pariisin Kevään riveissä.

Pari vuotta sitten Hietala päätti, että on vihdoin aika toteuttaa ne kaikkein omimmat taiteelliset visiot. Hän jättäytyi pois yhtyetoiminnasta ja alkoi tunnustella, millaisia sävelmiä alitajunnasta alkaa purkautua. Syntyi kiehtovan kokeellisia äänikudelmia tekevä J.Tala, ja albumitrilogia Dustin’ Archives vol. 1–3.

Nyt on vuorossa neljäs albumi Last Illusion, jonka kaikki sävyt ja tunnelmat ovat kuultavissa tulevana perjantaina. Sitä ennen albumilta lohkaistaan vielä yksi näyte, yläpuolella videon kera ensinäyttönsä saava S.I.D., jota kuvaillaan tiedotteessa: ”kappale johdattelee kuulijan hotellihuoneeseen, missä The Radio Dept. ja The Knife ovat jääneet repeatille läppärin kaiuttimiin.”

– Olen kanavoinut visiotani ja alitajuntaani uudenlaiseen fiilikseen, johonkin mikä on ollut mielikuvituksessani kauan ja jonka oli päästävä ulos juuri näiden biisien muodossa, Hietala kuvailee Last Illusion -albumia.

– Halusin tehdä elektronisemman albumin, sellaisen joka rikkoo Dustin’ Archivesin orgaanisen viban, jossa kuvitteellinen bändi akkaria soittavine vokalisteineen olivat samassa huoneessa. Last Illusionilla korostuvat yllättävät variaatiot ja käänteet; albumi käsittelee jonkinlaisessa taitekohdassa olemista omassa elämässäni, enkä voi kuin katsella fasadin katoamista. Joka tapauksessa minusta tuntuu, että olen vasta pääsemässä alkuun musiikintekijänä.

J. Tala eli Jussi Hietala. Kuva: Perttu Inkilä