Kynnet-yhtye nimesi toisen levynsä uhmakkaasti, mutta albumi on lopulta herkkä rakkaudentunnustus

Eeva Lietonen

Ennakkokuuntelussa muun muassa Teksti-TV 666:sta tutun Teemu Tannerin johtaman bändin uusin tuotos.

Kynnet esittelee toisen albuminsa yleisölle Soundin verkkosivujen välityksellä. Yhtyeen uusin levytys Vähät välittää tulee myyntiin 12. lokakuuta, mutta alempana olevasta Soundcloud-soittimesta voi tarkastaa tuotoksen saman tien. Kimppuun siis!

Muun muassa Hopeajärven ja Teksti-TV 666:n riveistä tutun Teemu Tannerin johtama Kynnet on tehnyt jälleen kelpo annoksen kulmikkaita, krumeluurista riisuttuja popbiisejä. Tutusta tyylistä huolimatta levyn teemana on muutos.

Vähät välittää –levyn perimmäiset tunteet kumpusivat jostakin kihelmöivän uudesta, halusta muuttua, pystypäin tehdystä päätöksestä edetä. Vähät välittää on nimestään huolimatta herkkä ja avoin rakkaudentunnustus, jota Kynsille ominaiseen tyyliin tuntuu varjostavavan antisankarin loputtomat nyrjähdykset ja vääristä valinnoista kipinöivä epätoivo. Vähät välittää on ensimmäinen koko yhtyeen voimin äänitetty levy, ja me ollaan siitä ihan helvetin ylpeitä. In your face!” Tanner intoilee tiedotteessa.

Yhtyeen julkaisukiertue alkaa Turun Dynamosta 2.11. ja vierailee muun muassa Porissa, Helsingissä, Oulussa, Rovaniemellä ja Kuopiossa. Katso tarkempi keikka-aikataulu alta:

2.11. Monttu, Pori
3.11. Dynamo, Turku
9.11. Väinö Kallio, Helsinki
10.11. Torvi, Lahti
15.11. Henry’s Pub, Kuopio
16.11. 45 Special, Oulu
17.11. Grande, Rovaniemi
22.11. Lutakko, Jyväskylä
23.11. House of Rock, Kouvola
29.11. Telakka, Tampere