Sydänkaappari kuivalla maalla – Lauantailekana Legioona: Henri Morgan

Uuden polven suomirokkarit tarjoilevat kakkosmaistiaisen alkuvuodesta ilmestyvältä esikoisalbumiltaan.

Legioona. Kuva: Marek Sabogal

Lauantailekat ovat meneviä ja tunnelmallisia kotimaisia ralleja. Ei raja-aitoja.

Tänään tartumme vuonna 2014 perustetun Legioona-yhtyeen piraattitematiikalla ladattuun uutuussinkkuun. Ryhmän basisti ja Henri Morganin sanoittaja Heikki Hiekkasalmi kertoo:

– Biisi sai inspiraation eräästä Henri-nimisestä tutustamme, jolla meni erittäin lujaa Helsingin yössä. Naisia, viinaa ja irtosuhteita riitti ja kaikenlaista säätöä oli moneen suuntaan. Homma muuttui täysin, kun mies tapasi elämänsä naisen ja siirtyi yllättäen viettämään tasaista parisuhde-elämää. Ajan kanssa kävi niin kuin valitettavan usein käy: silmäterä alkoi tylsyä, yö vei miehen uudestaan mukanaan pahoille teille ja ote lipesi.

– Vastaavanlaisiin kohtaloihin törmää toistuvasti ja luulenkin, että biisin stooriin on helppo samaistua koska näitä ”henrejä” löytyy monen lähipiiristä. Joku on pettänyt, jotain on petetty, suunnitelmat on menneet uusiksi tai elämää on alkanut funtsia eri näkökulmasta.

Hiekkasalmen mukaan tarina 1600-luvun merirosvolegenda Henry Morganista tuli vastaan useammassa yhteydessä samaan aikaan, kun kappaleen teksti oli työn alla. Niinpä se päätyi lopulta myös sanoituksen punaiseksi langaksi.

– Alkuperäisestä Henry Morganista poiketen meidän laulun päähenkilö viihtyy mieluummin kuivalla maalla ja vie ryöstösaaliinsa aarrearkun sijaan kauniin naisen rinnasta. Soitannollisesti tässä mennään lujaa. Jarrupoljin on revitty irti jo ennen ensimmäistä tahtia, jos sitä on ikinä ollutkaan!

Lauantaileka – Legioona: Henri Morgan

Kranaatti-ensisinglensä keväällä eetteriin saatellut Legioona työstää parhaillaan alkuvuodesta 2017 julkaistavaa debyyttialbumiaan, jonka tuottajana häärii Jonas Olsson (muun muassa Poisonblack, Pauli Hanhiniemi, Deep Insight). Luontonsa kanssa sinuksi tullut kopla lähettää kannustavia ajatuksia myös muille:

– Me halutaan tsempata muitakin bändejä tekemään juuri sitä omaa hommaansa. Bändisoitossa on edelleen suurin voima. Uskotaan vahvasti siihen, että musatyylistä riippumatta hyvät biisit löytää kuulijansa, kunhan hommasta välittyy luonne ja kappaleet tuntuu aidoilta ja uskottavilta, Hiekkasalmi summaa.

Legioona on:

Mikko Jankkari (laulu ja kitara)
Heikki Hiekkasalmi (basso)
Ville Suorsa (kitara)
Eliel Viitala (rummut)

Lisää parhautta viikoittain päivittyvältä Parasta juuri nyt -soittolistaltamme: