”Tiiäks sen biisin mis on…?” – Lauantailekana Myllykoski: Se biisi

"Nerokkaan ja monitasoisen kehyskertomuksen sisään on leivottu vähän satiiria hittibiisien yleisestä sisällöllisestä annista."

Myllykoski

Lauantailekat ovat meneviä ja tunnelmallisia kotimaisia ralleja. Ei raja-aitoja.

Jokainen ennen biisintunnistussovellus Shazamin aikakautta eläneistä tietää sen tunteen, kun ei niin millään saa päähänsä mielen perukoille painautuneen kappaleen tai sen esittäjän nimeä. Onneksi Nuoret ja raikkaat -sarjassakin viime vuonna huomioitu Myllykoski-yhtye on nyt mennyt ja tehnyt aiheesta mitä tarttuvimman biisin nimeltään Se biisi.

Suoritimme Myllykoski-päämies Ville Myllykosken kanssa pienimuotoisen tilannepäivityksen.

”Keikkoja on ollut kaksi ja niillä oli just niin kova meininki kun odotettiinkin, eli biisit toimi, jengiä oli, hiki tuli ja kaikki diggas.”

Moro nääs Ville, mitä bändillenne on tapahtunut sitten viime marraskuisen Nuoret ja raikkaat -visiittinne?

No marraskuussa meillä oli käytännössä yks kova biisi ja kauhea hinku keikoille. Nyt kovia biisejä on yli kymmenen ja ekat keikatkin on päästy mäyhäämään, joten hyviä asioita on tapahtunut. Keikkoja on ollut kaksi ja niillä oli just niin kova meininki kun odotettiinkin, eli biisit toimi, jengiä oli, hiki tuli ja kaikki diggas. Yleinen ahdistus, tarve tehdä ja vimma esiintyä ei ole hälvennyt, päinvastoin. Kauhee ajo on päällä aina, kun päästään soittamaan! Hyvä vastaanotto, jollainen Jengin pitäis enempi -biisin kanssa saatiin monelta suunnalta marraskuussa sekä ekojen keikkojen pohjalta kevättalvella on innostanut viemään hommaa eteenpäin.

Myllykoskea on siis tätä nykyä mahdollista päästä näkemään myös livenä?

Kyllä on! Ottakaa meidät keikoille! Lähtee nimittäin. Meidän videoilla on ihan hyvä meininki, mutta livehomma on kyllä tämmöisen bändin luontainen ja paras olotila. Tai ainakin niin toi jengi on puhunu, että ois ollu niinku antaumuksellisen kova ja hauska meininki. Ite en tosiaan muista kauheesti mitä niillä keikoilla on tapahtunu, kun oon vetäny sillain aika täysiä. Mutta Myllykoski-show kannattaa siis tulla kokemaan heti, kun seuraava sellainen tulee. Hyvä keikkamyyjä on hakusessa ja skenetetään niin paljon kun jaksetaan, eli liveä on jatkossa luvassa toivottavasti enenevissä määrin.

Esittele viikon Lauantailekana kuunneltava Se biisi -biisinne omin sanoin.

Bändimme kosketinsoittaja Petri Kytö esitti joskus idean biisistä, jonka nimi olis Se biisi. Idea oli hyvä, joten päätin tehdä tuollaisen biisin. Se biisi on siis tämmöinen niin sanottu hauska biisi, joka kertoo siitä kaikille tutusta, ehkä hieman raskaastakin tilanteesta, kun joku ei ihan muista, mutta yrittää kuitenkin antaumuksella selittää, että miten se joku biisi menee. Tän nerokkaan ja monitasoisen kehyskertomuksen sisään on sitten samalla leivottu vähän satiiria hittibiisien yleisestä sisällöllisestä annista. Mua kiinnosti myös valtavasti päästä tekemään typerä kertsi, jonka sisältö on lähinnä tyttydytty. Se biisi toimii myös livenä aika lujaa, kun kaikki oppii tän heti ja koska tää saattaa jäädä myös aika ärsyttävästi mieleen.

Lauantaileka Myllykoski: Se biisi

Mitenkäs, päädyittekö videon kuvauksissa oikeasti tekemisiin poliisin kanssa?

Joo no… Oli siinä jotenkin se meininki päällä ja heiluin sen mankan kanssa ees taas kun näin, että poliisiauto tulee ja aattelin jotenkin että niittenkin mielestä on varmaan hauskaa jos hyppään siihen keskelle tietä. No eihän se niitten mielestä ollut sit ollenkaan hauskaa. Tuli torvea, auto seis ja ikkuna auki. Menin sit tunkemaan sinne tota mikkiä tietenkin heti ja hyvin nopeesti huomasin, että ei ne oo nyt ihan messissä tässä läpässä. Tuli aika selkeän kuiva ja vihainen käskytys, että painu muualle pomppimaan siitä keskeltä tietä tai tulee lappu. Nöyristelin siinä sit tietysti heti ja pyytelin anteeks ja skoudet jatkoi matkaa. Mutta sain tän tilanteen ansiosta onneks kuitenkin raikuvat suosionosoitukset vieressä olleilta jenkkituristeilta fuck the police -hengessä, niin ei jääny sit enempää harmittamaan.

Myllykoski on:

Ville Myllykoski (laulu)
Petri Kytö (syntetisaattorit)
Miko Tekoniemi (kitara)
Juha Pöysä (basso)
Juhana Kiiski (rummut)

Biisiuutuuksista tarttuvimmat löydät viikoittain päivittyvältä Parasta juuri nyt -soittariltamme: