”Näitä biisejä äänitettäessä on hymyilty aika paljon” – Lauantailekana Painikerho: Yhdentekevää

Debyytti-ep:llään kiinnostusta herättänyt turkulaistrio leikkasi ensisiipaleen uudesta sinkkutrilogiastaan.
25.11.2017 16:05

Lauantailekat ovat meneviä ja tunnelmallisia kotimaisia ralleja. Ei raja-aitoja.

Turkulainen indie rock -trio Painikerho julkaisi eilen jatkoa alkuvuodesta ilmestyneelle, Perjantaibiisi-yhteydessäkin sivutulle Lovelle lasken lauluni -ep:lleen. Tuore kappale Yhdentekevää on levy-yhtiön tiedotteen mukaan ”populaarimusiikin perinteitä ja tuoreita tämän päivän soundillisia ratkaisuja yhdistelevä rakkauslaulu”.

Niin ikään viikon 47 Lauantailekana kuunneltava biisi on osa kolmen singlejulkaisun sarjaa, joka on saava jatkoa vielä myöhemmin tänä vuonna sekä alkuvuodesta 2018.

Kysyimme Painikerhon laulaja-kitaristi Pietu Sepposelta tarkennuksia tilanteeseen.

”Kolmella biisillä on tyylillisesti isot erot keskenään, mutta jokin punainen lanka siellä seassa kulkee.”

Tere Pietu. Minkälaatuista tarttumapintaa sinkkutrilogialtanne on lupa odottaa, onko kokonaisuudella jokin selkeä teema?

Sinkkutrilogia esittelee Painikerhon kolme eri puolta. Nyt julkaistaan popbiisi, seuraavaksi rockia ja punkimimalla biisillä viimeistellään. Kolmella biisillä on tyylillisesti isot erot keskenään, mutta jokin punainen lanka siellä seassa kulkee. Tulevissa julkaisuissa kuuluu mielestäni myös soitetut keikat ja entistäkin suurempi keskinäinen into tekemiseen. Näitä biisejä äänitettäessä on hymyilty aika paljon.

Esittele päivän Lauantailekamme kompaktisti omin sanoin.

Yhdentekevää on luontaista jatkumoa meidän edelliselle sinkkujulkaisulle Mä voisin pilata sun koko elämän, mutta ottaa kuitenkin jokseenkin määrätietoisemman askeleen eteenpäin. Biisi on muuttunut akustisella kitaralla tehdystä mies ja kitara -versiosta yhtyeemme tähän mennessä soundillisesti isoimmaksi biisiksi. Yhdentekevää on tottakai rakkaslaulu, joka kertoo siitä hetkestä, kun vielä kaukaiselta tuntuva ajatus yhteisestä joulusta muuttuu yhteiseksi elämäksi.

Lauantaileka  Painikerho: Yhdentekevää

Virallisen sinkunjulkkarikeikkansa aiemmin muun muassa Pariisin Kevään, Apulannan ja Tiisun kanssa keikkaillut Painikerho soittaa 30.11. Turun Gongsissa, jossa ryhmän seurana viihtyy myös vuoden 2016 tulokkaamme Litku Klemetti.

Painikerho on:

Pietu Sepponen (laulu ja kitara)
Tapani Levanto (basso)
Akusti Sepponen (rummut)

Ajankohtaisista kappalekarkeista esanssittomimmat viikoittain päivittyvällä Parasta juuri nyt -soittarillamme:

Kaikki menneisyyden Lauantailekat nappaat tarkasteluun täältä.

Lisää luettavaa