Raskaan päivän jälkeinen automatka – Lauantailekana Softengine: Big Fat Bass Drums

Helsinkiläistyneen yhtyeen uutukainen sai alkunsa kimppakämpässä.

Niin pitkälle kuin mahdollista. Kuva: Marek Sabogal

Lauantailekat ovat meneviä kotimaisia ralleja. Ei raja-aitoja.

We Created The World -debyyttialbuminsa viime vuonna julkaisseen Softenginen tuorein single tottelee nimeä Big Fat Bass Drums. Kyseessä on toinen lohkaisu 4.12. ilmestyvältä ep:ltä, joka on samalla myös Seinäjoelta Helsinkiin siirtyneen yhtyeen kakkosalbumin ensimmäinen puolisko. Albumikokonaisuuden täydentävä toinen ep julkaistaan keväällä 2016. Laulaja-lauluntekijä Topi Latukka kuvailee tänään Lauantailekanamme jytkyvää, bändin jäsenten uudessa kimppakämpässä alkunsa saanutta Big Fat Bass Drumsia näin:

Big Fat Bass Drums kertoo erään todella raskaan päivän jälkeisestä automatkasta, jolla olisi toivonut kuulevansa radiosta edes yhden sen hetken fiiliksiin sopivan kappaleen. Biisin droppi on koostettu erilaisista soundeista, jotka kuvastaa sitä, miltä musiikki kuulosti just sinä hetkenä niissä angsteissa.

Osiin jaetun albumikokonaisuuden materiaalia on hiottu niin kirjoitussessioissa Saksassa kuin mainitussa yhteisasunnossa, jossa sijaitsee myös yhtyeen kotistudio ja treenikämppä.

Kesällä muutettiin koko bändin kanssa saman katon alle Helsinkiin. Meillä on kämpässä myös treenitila ja studio, jossa voidaan tehdä musiikkia vaikka läpi yön. Tavoitteena on viedä Softengine niin pitkälle kuin mahdollista ja ollaan valmiita tekemään kaikkemme sen eteen, Latukka kertoo.

Uutta Softengine-musiikkia on aiemmin tänä vuonna päästetty pihalle jo All About You & I -videosinkun verran. Vuoden 2014 Euroviisuhurmoksen jälkimainingeissa haastattelimme yhtyettä myös Runditentti-sarjaan. Tuon jutun pääset kertaamaan tästä.

Lauantaileka Softengine: Big Fat Bass Drums

Lähiaikoina Softengine on mahdollista nähdä keikoilla seuraavasti:

6.11.2015 Rytmikorjaamo, Seinäjoki
7.11.2015 Ravintola Dyyni, Kalajoki
25.11.2015 Sellosali, Espoo
27.11.2015 Nuoriso- ja liikuntatalo, Utajärvi
28.11.2015 Ravintola Piste, Kuusamo
26.12.2015 m/s Viking Grace, Turku