”Ajan hengessä vellova itsekkyys ja empatian puute ovat kuin syöpä” – Lauantailekana U.F. Ojala: Lääke

Teemu Ojalan yhtyeellä on rautoja tulessa.

U.F. Ojala Jättömaa-festareilla vuonna 2015. Hanna Räty kuvasi.

Lauantailekat ovat meneviä ja tunnelmallisia kotimaisia ralleja. Ei raja-aitoja.

Teemu Ojalan kipparoima U.F. Ojala julkaisi Itsestään huolta pitävä nuori mies -debyyttikokopitkänsä keväällä.

Tänään Lauantailekana kuunnellaan kokoonpanon uusi vanha biisi Lääke, jonka synnystä päämies Ojalalla on seuraavanlaista kerrottavaa:

Sydämeni oli hajonnut noin miljoonaan palaan, otin kitaran käteen ja annoin palaa. Eli yksi rakkaudesta kertova laulu lisää. Tässä on aiempaa garagemmat tunnelmat nyt. Biisi tullaan julkaisemaan Pulla Oy:n kasettikokoelmalla Leivotaan! Vol. 1 vielä kesän aikana.

No mitäs muuta?

Sellasta tässä kanssa oon miettinyt, että ihmisten pitäisi nykyään pitää enemmän huolta toisistaan. Ajan hengessä vellova itsekkyys ja empatian puute ovat kuin syöpä.

Eiköhän kuunnella.

Lauantaileka – U.F. Ojala: Lääke

Mitä tästä eteenpäin, Teemu Ojala?

Seuraavana julkaistaan krautrock-henkinen kappale nimeltä Koti-ikävä, oli kunnia saada Nousiaisen Jukka soittamaan koskettimia siihen. Biisi ilmestyy Haamu Recordsin Kotimaan katsaus Vol. 2 -kassukokoelmalla.

Takataskussa on valmiina ripakopallinen muitakin uusia biisejä, joissa niissäkin Jukka on mukana ja joissa taustoja laulaa Risto-yhtye poislukien Risto. Ollaan siis hyvässä seurassa, vaikka Jukka toisin väittää. Näiden kappaleiden julkaisemiseksi ei vielä ole suunnitelmia, mutta voisi varmaan kokeilla laittaa kasetin lisäksi vaikka vinyylillekin…

U.F. Ojalan livekunnon voi käydä toteamassa Helsingin Ääniwallissa järjestettävässä Hori Smoku Summer Boogaloo -tapahtumassa, jossa tamperelaisyhtye veivaa tänään (23.7.) klo 17:30.

Kannattaa tulla ajoissa paikalle, ajattelin soittaa fuzzia täysillä. Muut bändin jätkät vetää myös täysillä. Siellä soittaa muitakin helkkarin hyviä bändejä, esimerkiksi J. Ekman & Koira ja DD Owen, terkut heille. Seuraavia keikkoja meillä ei taida liikaa kalenterissa ollakaan, eli järjestäjäihmisille terveisiä: saa buukata, ja kannattaa myös. Me ollaan tätä nykyä vitun kovia livenä.

Lauantailekat historian alkuhämärästä tähän päivään löydät täältä.