Levymerkki Riemu aktivoituu uudelleen

Indie-levymerkki Riemu aloittaa julkaisutoiminnan uudelleen muutaman vuoden hiljaiselon jälkeen. Vuosituhannen vaihteessa perustettu Riemu julkaisi ensimmäisinä toimintavuosinaan musiikkia mm. yhtyeiltä Mana Mana, Selfish Shellfish, Turun Romantiikka ja Paska. Viimeksi mainitulta on luvassa uutta materiaalia myös vuoden 2008 aikana. Riemun tuorein kiinnitys on puolestaan death pop -yhtye Karoshi Lovers, jonka debyytti näkee päivänvalon tammi-helmikuun vaihteessa.

Riemua pyörittävä Raimo Pesonen kertoo, että toimintaympäristön muutos rohkaisi uudelleenaktivoitumiseen.

– Ihmiset kuuntelevat musiikkia enemmän kuin koskaan ja samalla internetin musiikille antamat lupaukset alkavat vihdoin realisoitua. Kopiointi ei ole koskaan ollut indie-yhtiöiden suurin ongelma, vaan se, ettei musiikkia saa esiteltyä mahdollisille kuuntelijoille. Todennäköisyys sille, että alternative-musiikki löytää yleisöä on kasvanut – esimerkiksi Karoshi Loversin demoa on kuunneltu yli 16000 kertaa elokuun jälkeen, Pesonen toteaa.

Riemu tunnetaan myös Riemufestivaalin kaltaisten tapahtumien järjestäjänä ja maailman ensimmäisen, sittemmin Levyliigalle myydyn tekstiviestilevykaupan kehittäjänä.

www.riemu.com