”Niin, Alexi Laiho… Hän oli mainio tyyppi” – Metallican Rob Trujillo muistelee edesmennyttä Bodom-johtajaa

Soundin Timo Isoaho pääsi (ainoana suomalaisena musiikkitoimittajana, muuten) jututtamaan Metallican jäsenistöä ennen 72 Seasons -albumin julkaisua. Tässä ote pidemmästä haastattelusta, lue loput lehdestä!
27.4.2023 10:16

Metallican maailmankiertue käynnistyy Amsterdamista huhtikuun lopulla. M72 World Tour -rundin resepti on varsin mielenkiintoinen, sillä varsin harvakseltaan lavalle nouseva Metallica soittaa jokaisessa kaupungissa kaksi keikkaa, ja luvassa on toisistaan täysin poikkeavat setit. Suomessa yhtye esiintyy 7.6. ja 9.6. 2024 Helsingin Olympiastadionilla.

– Olemme hyödyntäneet samantyyppistä konseptia muutaman kerran menneinä vuosina, ja näistä keikoista on jäänyt hemmetin hyvä fiilis. Kun vedämme samassa paikassa kaksi täysimittaista konserttia ja biisilista muuttuu lähes täysin illasta toiseen, se antaa meille paljon mahdollisuuksia. Pystymme esimerkiksi nostamaan settiin harvinaisempia kappaleita, ja tämä lisää esiintymisten mielenkiintoa niin meidän kuin yleisönkin kannalta, kuvailee Trujillo.

– Eikä unohdeta sitä yleistä meininkiä, kun Metallica-sirkus saapuu samalle paikkakunnalle kahdeksi tai kolmeksi vuorokaudeksi… Metallican liput liehuvat, paidat vilahtelevat katukuvassa ja niin edelleen. M-karnevaali todellakin ottaa kaupungin syleilyynsä!

Nostetaanpa sitten lopuksi esiin eräs takavuosien esiintyminen. Muistatko vielä sen tapahtuman loppusyksystä 2009, kun esitit Metallican klassisen Batteryn muun muassa Alexi Laihon, Daron Malakianin ja Chino Morenon kanssa?

– Todellakin muistan! Iltama porautui mieleen erittäin vahvasti, sillä kyseessä oli hyväntekeväisyyskeikka auto-onnettomuudessa vakavasti loukkaantuneen Deftones-basisti Chi Chengin hyväksi, Trujillo huokaisee.

– Henkilökohtaisesti tapahtuma oli minulle tärkeä senkin vuoksi, että tuon illan aikana lavalle nousi myös Suicidal Tendenciesin Mike Muir, ja se oli ensimmäinen kerta neljääntoista vuoteen, kun soitimme yhdessä. Vedimme War Inside My Headin, ja Dave Lombardo soitti tuolloin rumpuja. Se oli mahtavaa.

– Niin, Alexi Laiho… Hän oli mainio tyyppi. Alexi vietti niihin aikoihin paljon aikaa Los Angelesissa, ja törmäsin häneen tuon tuostakin. Esimerkiksi hänen valloittava hymynsä jäi mieleeni. Alexi lähti tästä maailmasta aivan liian aikaisin, ja se on pirunmoinen sääli!

Teksti: Timo Isoaho
Lue koko haastattelu Soundista 4/23.

Lisää luettavaa