No Shamen Sampsa Sarparanta teki paluun musiikkikentälle – Ensinäytössä Aavemaisemaa-video

Sarparanta-yhtye on sekoitus punkia ja maalailevampaa musiikkia.

Vuonna 2016 toimintansa lopettaneessa No Shame -punkyhtyeessä vaikuttanut Sampsa Sarparanta on viime vuodet keskittynyt kuvataiteeseen, mutta tekee nyt paluun musiikkikentälle uuden Sarparanta-yhtyeensä kanssa. Ensimmäinen levy julkaistaan vielä myöhemmin kuluvan vuoden aikana ja mukana on kaikki ne elementit, joista hänen musiikkinsa on aina tunnettu: melodisuutta, tarttuvia kertosäkeitä, melankoliaa sekä yhteiskunnallisuutta.

”Levyhän on – tai ainakin oli aluksi – erolevy, mutta ei kenestäkään henkilöstä vaan No Shamesta. Toki se on siitä laajentunut matkan varrella. Halusin kuitenkin tehdä jotain erilaista kuin No Shame, jotain maalailevampaa ja elokuvallisempaa. Mutta vaikka kuinka yritin päästä eroon punkista (musiikillisesti, en asenteellisesti) ei punk halunnut päästää ainakaan kokonaan irti minusta. Lopputulos onkin jonkinlainen hybridi näistä maailmoista ja hyvä niin”, Sarparanta avaa.

Parhaiten Sarparannan kuvailemaa musiikillista yhdistelmää edustaa viime viikolla singlenä julkaistu Aavemaisemaa-kappale, jonka Juho Länsiharjun ohjaama, kuvaama ja leikkaama video saa nyt ensiesityksensä Soundin välityksellä. Katso video tuosta yläpuolelta.

Sarparanta-yhtyeessä vaikuttavat Sampsan itsensä lisäksi Janne Tanskanen (kitara, pedal-steel, ohjelmointi), Olli Noroviita (basso) sekä Saska Ketonen (rummut).