Nosta housujas kaveri, sanoo Koljosen tiekiista – ennakkokuuntelussa albumi, jota katsastusaseman mies tarkkailee tuimana

Radio Heka on Koljosen tiekiistan levytrilogian toinen osa.

Koljosen tiekiista, jonka soittajat muistuttavat erehdyttävästi muun muassa eräitä Viikate-yhtyeen jäseniä, julkaisee tällä viikolla uuden albumin. Radio Heka jatkaa vuoden 2015 Heka Metal -levyn linjoilla, ja Soundi saa nyt ilon tuoda uutuuslevy yleisön kuultavaksi jo muutaman päivän etuajassa. Tarkasta alapuolelta, millaista jälkeä kuminkäryinen orkesteri on tällä kertaa saanut aikaiseksi.

Soundcloud-soittimen alapuolelta voit lukea Timo Isoahon toimittaman haastattelun, jossa Mr. Koljonen kertoo, missä mennään ja mikä hemmetin Heka. Lisätietoja yhtyeen asioista saa Facebookista.

Onko yhtyeen konseptipuolella tapahtunut mitään muutoksia?

Koljonen: ”Kontekstissa ja konseptissa pysytään tiukasti kiinni. Ainoa poikkeus on tällä kertaa lainamateriaalia oleva Loose Prick -yhtyeen Kaupunkielämää, mutta muutoin Ladalla kaahataan tuttuun tyyliin.”

Muuttuuko sanoittaminen levy levyltä helpommaksi vai hankalammaksi? Mikä on suosikkitekstisi uudelta levyltä ja miksi?

”Valtaosa teksteistä on avainsanoittaja Hartikaisen ballocrafista. Sanoitukset syntyvät varsin kivuttomasti, koska Fakta homma -aiheet ovat jo valmiina. Lopullinen muoto ja rytmi tosin hioutuu laulujen äänitysvaiheessa. Uuden levyn tekstit ovat kautta linjan vahvaa matskua, mutta omaksi suosikiksi tällä kertaa nousee Ypäjän katsastus. Tarina kuljettaa katsastusinsinöörin mukavasti rasvamontun pohjalle.”

Kerropas levyn nimen tarina, ja oliko sille vaihtoehtoja?

”Uusi albumi on Heka-trilogian 2. osa. Trilogian avasi 2015 julkaistu Heka Metal. Radio Heka on myös Koljosen classic rock -albumi. Nimi on suuri kuin Queenin Radio Ga Ga. Tämän pyhän kolminaisuuden (joka on laskettavissa myös pölykapselien määrässä) sulkee vielä julkaisematon päätösosa Heka Album.”

Miten luonnehtisit levyn musiikillista antia suhteessa varhaisempaan tuotantoon?

”Tahtia on pudotettu muutaman pykälän verran niin, että saatiin esimerkiksi taustalaulumelodiat mahtumaan kokonaisuuteen paremmin. Koko ajan ei enää paahdeta, mutta syke pidetään riittävän kiivaana, ettei hiki kuivu liiaksi. Tuotantopuoli on myös jonkin verran hioutunut, mutta ei liiaksi, ettei rasvan maku lähde pois. Tämä on kuitenkin ehkä popeinta Koljosta tähän mennessä!”

Miten aktiiviselta vuoden toinen puolisko näyttää?

”Keikkarintamalla tehdään muutama rykäisy toukokuussa, ja kesäkuullekin oli Tampereen Tulliklubi jo sovittuna!”

Entäs muuta? Sana on vapaa, jos haluat.

”Uudesta levystä on tulossa perinteinen vinyyliformaatti sekä rajoitettu painos c-kasettina. Ville Pirisen taiteilemia T-paitoja ja tilpehööriä on myös tulossa merkkarin nälkäisille.”