Nuoret ja raikkaat: For Tomorrow

Kaukokaipuusta palohälytykseen.

For Tomorrow. Kuva: Topias Saari

Nuoria, raikkaita ja rakastuttavia. Sellaisia artisteja ja yhtyeitä maassamme on monia, etkä ehkä ole koskaan kuullutkaan heistä. Vielä.

For Tomorrow -orkesteri syntyi Suomen Vantaalla vuonna 2012, kun lukioikäisiä jätkiä niin sanotusti poltteli päästä soittamaan.

”Leevillä oli Lost In Translation -henkinen lyriikanpätkä ja laulumelodian poikanen, joista nappasin äkkiä kiinni.”

Kellarissa jauhetut The Strokes- ja brittipop-coverit vaihtuivat vaivihkaa omiksi biiseiksi, sitten kellari keikkalavoiksi. Neljä vuotta myöhemmin enteellisesti nimetyn ryhmän vyöltä löytyy jo toistasataa keikkaa ja kaksi julkaistua ep:tä (For Tomorrow, 2013 ja IIII, 2016)

Nuorissa ja raikkaissa poppoo edustaa Tokyo-nimisellä videosiivullaan.

– Tokyo sai alkunsa paskasta fiiliksestä, kun valmisteltiin meidän tokaa ep:tä. Oltiin tehty pitkää päivää treenikämpällä yhden toisen biisin parissa, eikä hommasta tuntunut tulevan oikein mitään. Niksu (basisti Nikolas Nevalainen toim. huom.) alkoi soitella kitaralla jotain riffiä, josta kaikki sitten yhtäkkiä innostu. Leevillä oli Lost In Translation -henkinen lyriikanpätkä ja laulumelodian poikanen, joista nappasin äkkiä kiinni, kitaristi-laulaja Iikka Puolakka avaa. Mies jatkaa:

– Lyyrisesti Tokyossa liikutaan kahden meille luonnollisen teeman, kaukokaipuun ja rakkauden äärellä. Tähän mennessä kappale on soinut ihan mukavasti radiossa ja klubeillakin.

Nelikon toisena kitaristina häärivä Leevi Suomela kertoo:

– Toi Lost In Translation -leffa iski muhun aikoinaan aika kovaa. Ei se stoori sinänsä, mutta ne visuaaliset elementit. Myöhemmin, kun meillä oli kasassa tällainen biisi, joka sielultaan sopi kyseiseen pätkään täydellisesti, tuntui jotenkin luonnolliselta pyrkiä tuomaan sitä samaa henkeä esiin musavideossa. Aika hyvin saatiinkin loppupeleissä puristettua elokuvan parhaat palat tuohon.

– Kappaleen on sanottu kuulostavan esimerkiksi Satellite Storiesilta, kieltämättä ollaankin hyödynnetty elementtejä sen suuntaisesta indiestä. Haluttiin kuitenkin mukaan myös astetta rosoisempaa soundia. Uusimmalla ep:llä kuuluu muutenkin se, että soitettiin kaikki bändinä purkkiin, eikä ylituotettu matskua pilalle, For Tomorrow’ssa basson varressa vaikuttava, jo mainittu Nikolas ”Niksu” Nevalainen ynnää.

Tokyo-musiikkivideon ohjauksesta vastaa Afromikkonakin profiloitunut Michael Bleu.

– Video kuvattiin Helsingissä klubilla, jossa oli katossa älyttömän makeet valot. Tehtiin se siellä yhtenä sunnuntaina. Pätkässä käytetyistä vaatteista ja rekvisiitasta ei ollut mitään tietoa vielä tuntia ennen kuvausten alkua. Siinä sitten juostiin ympäri kaupunkia vitun paniikissa. Kaikki saatiin kuitenkin hankittua ja videosta tuli näyttävä. Yhdessä vaiheessa kuvauksia savukone kyllä aiheutti palohälytyksen ja koko rakennuksesta – myös viereisistä ravintoloista – otettiin jengi ulos kadulle hytisemään. Ei siitä kuitenkaan mitään lisäkuluja tullut, eikä ollut edes kokonaan meidän vika, rumpalismies Marius Eklund paljastaa.

Nuoret ja raikkaat – For Tomorrow: Tokyo (ohj. Michael Bleu)

Sittemmin helsinkiläistynyt For Tomorrow on julkaisemassa uutta musiikkia jälleen ensi vuoden alussa. Iikka Puolakka kiteyttää joukkionsa suunitelmat:

– Tavoitteena on tuoda bändivetoinen popmusiikki ja pop-vetoinen kitaramusiikki takaisin ihmisten huulille.

Koko toukokuussa ilmestyneen IIII-ep:n voit kuunnella tästä:

For Tomorrow on:

Iikka Puolakka (kitara ja laulu)
Leevi Suomela (kitara)
Nikolas Nevalainen (basso)
Marius Eklund (rummut)

Kaikkiin Nuoret ja raikkaat -sarjassa esiteltyihin artisteihin ja yhtyeisiin pääset tutustumaan täällä.

Jos tiedät kuka tai mikä yhtye olisi nuori ja kerrassaan raikas, ole kiltti ja vihjaa asiasta meille:

Hups! Emme löytäneet lomakettasi.