Nuoret ja raikkaat: Krimskrams

Tiisu-herrojen tarpeettoman vaikeat edesottamukset.

Krimskrams

Nuoria, raikkaita ja rakastuttavia. Sellaisia artisteja ja yhtyeitä maassamme on monia, etkä ehkä ole koskaan kuullutkaan heistä. Vielä.

Sosiaalisessa mediassa lanseeraamansa kuvauksen mukaisesti ”sitä oikeaa paskaa” esittävä Krimskrams on nelihenkinen, äkkiväärien käänteiden nimeen vannova rock-kokoonpano pääkaupunkiseudeulta.

”Ollaan neljä omintakeisen musiikin ja Kummeli-läppien toisiinsa sitomaa varsin erilaista persoonaa, joiden yhteisenä agendana on tehdä näitä aika erikoisia biisejä.”

Pumpun kosketinsoittaja, Tiisu-yhtyeestäkin tunnettava Antti Vuorenmaa kertoo:

Ollaan neljä omintakeisen musiikin ja Kummeli-läppien toisiinsa sitomaa varsin erilaista persoonaa, joiden yhteisenä agendana on tehdä näitä aika erikoisia biisejä. Musiikillisesti liikutaan varmaan jossain math rockin, hevin ja progen välimaastossa rehdin nörtillä mutta verenhimoisella otteella.

Niin ikään myös Tiisun riveissä vaikuttava kitaristi-laulaja Mikko Aaltio jatkaa:

Krimskramsin musiikki koostuu yhteisestä hauskanpidosta, tykkiriffeistä ja tarpeettoman vaikeista biiseistä. Meidän biisit syntyy niin, että joku tuo oman riffi-idean tai biisiaihionsa reeneihin. Sitten ruvetaan stormaamaan ja kaikki asettaa oman panoksensa pöytään. Uskon, että tällainen kollektiivinen sävellystapa on yks syy siihen, miksi meidän biisit kuulostaa siltä kuin ne kuulostaa.

Ollaan pian julkaisemassa debyytti-ep, jonka biisimatskua on valmisteltu vuosia, mutta joka purkitettiin kahdessa viikossa. Leiviskä ilmestyy omakustanteena 22.4., jonka jälkeen fyysisen kopion voi lunastaa yhtyeemme jäsenten kautta. Kyberavaruusasiantuntijamme Antti ladannee filut jossain vaiheessa myös Spotifyyn asti.

Kuten viime viikolla, myös tämänkertaisella Nuoret ja raikkaat -etapilla luritellaan menemään Ella-nimisen neidon tiimoilta. Vuorenmaa taustoittaa:

Ella-biisi taisi lähteä liikkeelle tuosta alun riffistä, jossa tuntui olevan niin nälkäinen fiilis, että sen ympärille saattaisi olla mukava rakentaa ihan kokonainen kappale. Krimskramsille tyypillisesti, heti tuon paalutusriffin jälkeen, koettiin tarpeelliseksi viedä homma ihan toiseen päätyyn, eli tuollaiseen eteeriseen pianohuljutteluun. Säkeistöä sanoittaessa ja säveltäessä mielessä pyöri Radiopuhelimien J. A. Mäen maaninen ärähtely.

Sanoituksessa käsitellään sitä, miten huolimattomuuksissaan päätyy elämässä usein tilanteisiin, joihin ei todellakaan pitäisi päätyä ja toisaalta sitä, onko se lopulta niin huono juttu.

Nuoret ja raikkaat – Krimskrams: Ella

Ellasta syttyneille Mikko Aaltio lähettää seuraavat terveiset:

Ollaan köyhiä opiskelijarenttuja, joten tulevan levyn kulujen kattamiseksi laitettiin pystyyn Mesenaatti-kampanja. Meille voi käydä osoittamassa rakkauttaan, ja tietenkin samalla poistaa lätyn omakseen täällä.

Krimskrams on:

Mikko Aaltio (laulu ja kitara)
Antti Vuorenmaa (laulu ja koskettimet)
Tuomas Wiro (basso)
Kasper Kilpeläinen (rummut)

Joka ikiseen Nuoret ja raikkaat -sarjassa esiteltyyn artistiin ja yhtyeeseen voit tutustua täällä.

Jos tiedät, kuka artisti tai mikä bändi olisi sekä nuori että sopivalla tavalla raikas, vinkkaa ihmeessä asiasta meille:

Hups! Emme löytäneet lomakettasi.

Ja muista kuunella sekä seurata myös vuoden 2017 Nuoret ja raikkaat -soittolistaamme: